Positief geteste coronagevallen verspreid in de centrumgemeente , Tielrode en Steendorp

TEMSE – Via haar persoonlijk Facebookaccount geeft dokter/gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen) meer info omtrent de huidige opflakkering van het coronavirus in Temse.

“De laatste drie weken van juli zijn er in Temse 31 nieuwe gevallen vastgesteld”, stelt Caura. “Zoals reeds gekend betrof het hier ondermeer twee grote gezinnen van respectievelijk 9 en 6 besmette gezinsleden en daar is nog een gezin van 6 bijgekomen. Daarnaast zijn er nog op 8 adressen gevallen opgedoken van 2 keer 2 positieven en 6 keer 1 besmette persoon.”

“Het betreft grotendeels mensen uit de actieve bevolking, soms met hun, vaak klachtenvrije kinderen. In het gezin van 9 bijvoorbeeld was er maar 1 patiënt met symptomen.”

“De positief getesten wonen verspreid in de hoofdgemeente, in Steendorp gaat het over drie gevallen, in Tielrode één. Voor zover ik weet is er maar één iemand in het ziekenhuis opgenomen.”

“De meesten zijn besmet via het werk of via familiebijeenkomsten. Het gaat voorlopig om een jongere groep dan de vorige keer en er zijn momenteel geen gevallen in onze rusthuizen. Wel testte ik deze maandag een tachtiger positief, dus het blijft opletten voor deze bevolkingsgroep.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *