Verontwaardiging over onkruidactie met ‘gele kaarten’ van gemeente: “We worden behandeld als kleine kinderen”

TEMSE – Verschillende Temsenaren zijn niet te spreken over de onkruidactie met gele kaarten die het bestuur heeft opgestart.

De gemeente stak daarvoor kaartjes in de brievenbus van inwoners om hen aan te manen het onkruid op hun oprit te wieden. Een inwoner organiseert zaterdag zelfs een ludieke ‘onkruid wieden-actie’ als tegenwicht.

Temsenaren zijn volgens het lokale politiereglement verplicht zelf het voetpad en de goot voor hun huis proper te houden, en om ze te sensibiliseren om onkruid te wieden, stak de gemeente deze week gele kaarten in de bus van woningen met onkruid op de stoep.

Het bestuur wil met deze reinheidscampagne de bewoners een kans geven om het onkruid te verwijderen en een GAS-boete tot 350 euro te vermijden. Na een week wordt de stoep opnieuw geïnspecteerd.

Op reis

Inwoners hebben op sociale media al hun ongenoegen geuit. Niet de verplichting om de eigen stoep proper te houden lijkt het probleem, maar de toon van de actie. Dat vindt ook Temsenaar Patrick Van Brussel, die een op Facebook een ludiek evenement startte: ‘Onkruid uittrekken op de stoep’, dat zaterdag doorgaat. 45 mensen hadden zich vrijdag al aangesloten.

“Het is een ludiek actie, in dezelfde sfeer als mensen die de Kennedytunnel willen dichtmetselen om de coronacrisis in te dijken”, zegt Patrick. Zo reageert hij op de gele kaarten-actie. “We worden een beetje behandeld als kleuters. We hebben ook maar een week tijd om het te doen, want volgende week komen ze terug kijken. Wat met mensen die twee weken op reis zijn?”

Zelf kreeg Patrick geen gele kaart, ondanks het onkruid op zijn stoep, maar hij is wel aan het wieden geslagen.

“Een paar weken geleden heb ik ook al eens onkruid uitgedaan, maar met dit weer groeit het snel terug.” (Bron: HN-Tom Nuytemans)

2 gedachtes over “Verontwaardiging over onkruidactie met ‘gele kaarten’ van gemeente: “We worden behandeld als kleine kinderen””

  1. Ik vind het wel een goede actie! Ons Temse zou er zo veel beter uit zien als alle stoepen proper en netjes zouden zijn! Nu is het echt niet om aan te kijken! Dus mensen, ik houd mijn stoep proper, het is zo veel leuker om op pad te gaan in Temse als alles netjes is! Ik wil zelfs een actie op poten zetten om gezamenlijk de stoep te onderhouden van mensen die het omwille van lichamelijke of psychische problemen niet zelf kunnen. Wie doet mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *