“Zitten er bommen in de brug van Temse ?”

Raadselachtig wist-je-datje over de Temsebrug

TEMSE – Kunsthistoricus en journalist Koen De Vos doorkruiste voor ‘Canvas Curiosa’ Vlaanderen en omstreken om straffe weetjes en raadselachtige topics uit onze geschiedenis te verzamelen. Elke woensdagmiddag post Koen een nieuw filmpje op het YouTube-kanaal van Canvas. In het eerste filmpje heeft hij het over de Temsebrug.
Journalist Koen De Vos ((C) Canvas)

“We hebben zeven afleveringen van telkens tien minuten ingeblikt. Er stonden nog meer afleveringen op stapel, maar daar stak corona een stokje voor”, vertelt Koen. “Een van de onderwerpen, waarmee ik al een tijdje rondliep, is de oorspronkelijke brug van Temse. Die werd gebouwd door de enige echte Gustave Eiffel en vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat op zich is al een sterk verhaal, maar tijdens mijn research stootte ik op informatie over mogelijke explosieven onder de brug.”

“Het zijn net die raadselachtige wist-je-datjes waarnaar ik op zoek ging voor onze nieuwste Canvas Curiosa-reeks. Ik wil aantonen dat geschiedenis meer is dan enkel wat jaartallen onthouden. Ik hoop dat de kijkers het spannend vinden. Het was alleszins niet saai om te maken en dat is nog zacht uitgedrukt. Zeker als je aan een katrol onder een brug bengelt waar misschien explosieven liggen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *