Laatste frietkot van de gemeente krijgt tweede leven in Wallonië

Bouwproject op de site nog niet voor morgen

TEMSE – Het allerlaatste frietkot van Temse is sinds maandag echt weg. De barak op de parking in de Consciencestraat, waar vroeger Frituur den Bengie in gevestigd was, werd met speciaal vervoer opgehaald en krijgt een tweede leven. Er doen al langer geruchten de ronde dat de parking plaats zal maken voor een bouwproject.

Stuk geschiedenis

“Het is een dubbel gevoel”, zegt uitbater Bengie Stuer, die eind februari verhuisde naar een veel groter pand in de Kasteelstraat. “Aan de ene kant heb ik met de krop in de keel toegekeken hoe het kot werd weggehaald, ik heb er tenslotte vijftien jaar lang mijn zaak open gehouden. Aan de andere kant ben ik wel blij dat de frituur blijft bestaan, en dat het niet wordt afgebroken.”

Het frietkot krijgt in Doornik een tweede leven als, jawel, frietkot.

Met de verhuis verdwijnt ook een stuk geschiedenis van het plein. Want Marc Stuer, de vader van Bengie, begon in de Consciensestraat in 1980 zijn eerste mobiele frituur. Het lapje grond is nu leeg.

Tuinhuisje

Er doen in Temse al langer geruchten de ronde dat er appartementen in de plaats komen maar das nog niet voor morgen.

“Er zijn inderdaad enkele geïnteresseerden om op die locatie een project te realiseren”, vertelt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van Rossen (Open VLD). “En we moeten daar eerlijk in zijn, dat is niet om daar een tuinhuisje te plaatsen. De parking is gemeentelijke eigendom. Dus wie op die site iets wil doen moet bij de gemeente aankloppen. Er waren ondertussen al enkele verkennende gesprekken maar er is nog niks concreet.”

Voorlopig zal de gemeente de vrijgekomen ruimte invullen met parkeervakken.

Klik hier voor meer foto’s

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *