Raf Weymans, Leo Moortgat en Laura Van Raemdonck, laureaten fotowedstrijd ‘Verborgen Parels’ van Toerisme Temse

TEMSE – Toerisme Temse organiseerde dit jaar voor de tweede maal een toeristische fotowedstrijd onder het motto ‘Temse door het oog van de fotograaf’. Dit jaar luidde het thema ‘Verborgen Parels’.

Het was de bedoeling de prijsuitreiking te laten plaatsvinden t.g.v. de opening van het toeristisch seizoen in maart, maar gezien de feestzitting ingevolge corona geen doorgang vond, werd de prijsuitreiking in beperkte kring gehouden in AC De Zaat.

Voor de wedstrijd werden 111 inzendingen genoteerd. De jury werd voorgezeten door Lucille Feremans, internationale autoriteit inzake fotografie. Burgemeester Luc De Ryck en voorzitter Rita Heerwegh reikten de prijzen uit. Elke laureaat ontving 2 pakketten: boeken en streekproducten én een diploma.

De bekroonde foto’s zijn stuk voor stuk ‘verborgen parels’. De laureaten (alle drie van Temse) en hun onderwerp:

1. Raf Weymans: de toegangspoort (bij mistig weer) tot het Scheldepark, restant                                  van het voormalige kasteeldomein van Janssens de Varebeke

2. Leo Moortgat: een arenavormige constructie in de Roomkouter (Steendorp)

3. Laura Van Raemdonck: vissershuisjes in de Schauselbroekpolder

Ook 14 genomineerden ontvingen een diploma en streekproducten.
Ingevolge corona wordt dit jaar geen fototentoonstelling georganiseerd.
Volgend jaar vindt een nieuwe editie plaats.

Bekijk de foto-top 3 op onze Facebookpagina’s

Zittend v.l.n.r. Leo Moortgat, Raf Weymans en Laura Van Raemdonck, staand: voorzitter Rita Heerwegh, burgemeester Luc De Ryck en toerismefunctionaris Lore Baeck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *