Infoavond diefstalpreventie politiezone Kruibeke-Temse, boeiend en leerrijk

Voor de eerste keer organiseerde de politiezone Kruibeke-Temse een infoavond over diefstalpreventie. Commissaris Katty De Bruyn verwelkomde de aanwezigen, gaf  een analyse van de inbraken in de regio en vormde zo de aanzet naar het eigenlijke infomoment met commissaris Danny Durinck.

Uit de analyse blijkt dat de inbraken plaag, niet enkel de eigen politiezone treft, maar ook de rest van het Waasland er mee te maken heeft. Zo waren er in Temse dit jaar (tot 15 oktober) 183 inbraken in woningen, in Sint-Niklaas 283 en  in Waasland-Noord (Stekene/Sint-Gillis-Waas) 153.

In Temse wordt daarbij vooral de omgeving rond Hollebeek, de Kleine Dweerstraat en de Fonteinstraat/St-Jorisstraat getroffen.

Er was ook een uiteenzetting van preventietips om de woning te beveiligen tegen ongewenste bezoekers, zonder dat men evenwel van zijn of haar woning een versterkte burcht moet maken. Nadien kon iedereen vragen stellen en was er een infomarkt waarbij de aanwezigen meer specifieke vragen kwijt konden aan de aanwezige specialisten.

De zowat 100 aanwezigen waren het erover eens dat het een boeiende en leerrijke avond was.
De afwezigen hadden eens te meer ongelijk.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0751

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *