Dieven geklist dankzij foto’s op Facebook

Een Roemeense dievenbende is dinsdag op heterdaad betrapt bij een juwelier in Temse. De winkelier herkende de dieven dankzij de camerabeelden die een andere bestolen zaakvoerder op Facebook had geplaatst.

De Roemenen hadden maandagmiddag een iMac gestolen in computerzaak PC Action in de Pastoor Boelstraat in Temse. Ivan Calle, de uitbater van de zaak, zag de bende aan het werk op zijn camerabeelden.

“Op het moment dat de bende toesloeg, was het heel druk in mijn winkel”, vertelt hij. “Een vrouw zorgde samen met haar kind voor afleiding door onophoudelijk vragen te stellen. Ondertussen zorgde een andere corpulente vrouw ervoor dat de effectieve dief steeds uit het zicht bleef van het personeel. Op die manier slaagden ze erin een computer te stelen. Eerste namen ze een televisie mee maar uiteindelijk lieten ze die staan om een iMac te kunnen stelen.”
Doordat de beelden van de diefstal werden gedeeld op de sociale media, kon een juwelier uit Temse de dieven de volgende dag meteen herkennen toen ze ook in zijn zaak over de vloer kwamen. De onverlaten werden ter plaatse door de politie ingerekend. “Het gaat om een man van 25 jaar en twee vrouwen van 38 en 58 jaar”, zegt woordvoerder Caroline Jonckers van het parket van Oost-Vlaanderen.

“Ze hebben allemaal de Roemeense nationaliteit. Ze worden ervan verdacht deel uit te maken van een dievenbende die de afgelopen dagen op meerdere plaatsten in de omgeving van Temse winkeldiefstallen heeft gepleegd. De drie werden op heterdaad betrapt terwijl ze samen met een minderjarig kind een diefstal probeerden te plegen bij een juwelier in Temse.”

De dieven konden ook worden gelinkt aan een aantal winkeldiefstallen die de dag voordien plaatsvonden. Ze slaagden erin om een buit te maken in verschillende elektronicazaken in Buggenhout, Hamme en Temse.

De Roemenen werden woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Die moet beslissen over hun verdere aanhouding.

Bron: HN/BF

PC Action_Ivan Calle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *