Einde Wereldoorlog I ook in Temse en deelgemeenten herdacht. (Update)

TEMSE/STEENDORP/ELVERSELE – Ook in Temse en de deelgemeenten werd op 11 november Wapenstilstand herdacht. Op die dag in 1918 werd het  feitelijke einde van Eerste Wereldoorlog ingeluid.  Men herdenkt daarbij ook jaarlijks de soldaten die in de Eerste en Tweede Wereldoorlog sneuvelden. Wij gingen langs in Steendorp, Temse en Elversele.

In Steendorp legde schepen Lieve Truyman (N-VA), in naam van het gemeentebestuur, een krans neer aan het gedenkteken van de gesneuvelden, in de Sterstraat.

In centrumgemeente Temse was er in de Onze-Lieve-Vrouwkerk een  bloemenhulde, en een receptie met een speech van burgemeester Luc De Ryck (CD&V), in de raadszaal van het oud-gemeentehuis.

In Elversele ging het na de eucharistieviering in stoet naar de begraafplaats, begeleid door de Sinte-Ceciliakring. Daar was schepen Debby Vermeiren (CD&V) de gemeentelijke vertegenwoordiger.  Overal werd ook de traditionele Last Post gespeeld.

PB110597
Schepen Geert Vandersickel in Diksmuide

Ook in Tielrode was er een herdenking. Deze gaat door op de zondag voor 11 november, dus dit jaar op zondag 8 november. De Kon.Harmonie St-Cecilia Tielrode luisterde zowel de Eucharistieviering als de plechtigheid aan de gedenksteen buiten aan de kerk op. Schepen Hugo Maes (CD&V) hield een gelegenheidstoespraak .

Schepen Geert Vandersickel (N-VA) vertegenwoordigde het gemeentebestuur op de “Vredesdag aan de IJzer” in Diksmuide en legde bloemen neer bij het graf van de Gebroeders Van Raemdonck.
Meer foto’s, herdenking Temse, klik hier
Meer foto’s, herdenking Steendorp, klik hier
Meer foto’s, herdenking Elversele, klik hier

In Steendorp ging het na de eucharistieviering in stoet naar het monument van de gesneuvelden in de Sterstraat.
In Steendorp ging het na de eucharistieviering in stoet naar het monument van de gesneuvelden in de Sterstraat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *