Eerste marktdag ‘in coronatijden’ verloopt vlot

Enkele bezoekers hekelen op sommige plaatsen de richting van de pijlen

TEMSE – Voor het eerst sinds maart mocht men ook in Temse weer een wekelijkse markt organiseren. De gemeente had een circulatieplan met éénrichtingsverkeer uitgewerkt. Aan de ingangen kom men de handen ontsmetten, en men moest, bij het aanschuiven aan de kramen, rekening houden met de social distancing.

Met deze wekelijkse markt in coronatijden moet men voortaan dus het circulatieplan met de blauwe pijltjes volgen. Enkele bezoekers, waren niet meteen mee, en stapten tegen de stroom in. Zij werden daar dan attent op gemaakt door de politie of de Gemeenschapswachten die ter plaatse waren.

Enkele bezoekers hekelden wel dat de de richting van de pijlen aan café Rita en aan de zij-uitgang van de kerk het zelfde is.
“Men zou in de gang tussen restaurant De Sampan en de apotheker de pijlen toch wel in de andere richting mogen plaatsen”, klonk het. Nu moeten we steeds helemaal rond langs de achterzijde van de kerk.”

Ook de fietsers die vanop de Zaat kwamen moesten het circulatieplan volgen en te voet via de Markt richting kaai stappen. De meeste hielden zich daaraan, maar enkelen fietsten even verder toch weer tussen de kramen door.

“De eerste marktdag nieuwe stijl is vlot verlopen”, aldus commissaris Katty De Bruyn. “De meeste bezoekers hielden zich aan de regels en het circulatieplan. Heel wat bezoekers vinden het positief dat de kramen wijder uiteen staan. Maandag wordt deze eerste marktdag geëvalueerd en zal men bijsturen indien nodig.”

Meer foto’s, klik hier

De meeste marktbezoekers hielden zich aan het ingevoerde ‘éénrichtingsverkeer’

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *