Levering mondmaskers voor het Waasland loopt vertraging op

WAASLAND/TEMSE – De levering van de mondmaskers die de Wase gemeenten in een groepsaankoop besteld hadden, loopt vertraging op. Onder andere Beveren, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster hadden bij Think Pink maskers besteld om te verdelen onder de inwoners.

“Onze bestelling heeft jammer genoeg vertraging opgelopen, deels door douaneformaliteiten en door de combinatie met de feestdag van Hemelvaart”, licht de Waasmunsterse burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) toe. “Daarom moeten we het samenstellen van de pakketten uitstellen naar dinsdag 26 mei om 13 uur in gemeenschapscentrum Hoogendonck.”

Deze activiteit was aanvankelijk op vrijdag 22 mei gepland. Het gemeentebestuur doet een oproep naar zo veel mogelijk helpende handen voor de samenstelling van de pakketten met mondmaskers. “Al deze mondmaskers moeten per adres in een pakket samengesteld worden. We hopen heel wat mensen te mogen verwelkomen in Hoogendonck om een handje te helpen. Hoe vlugger we de pakketten samengesteld krijgen, des te sneller we de mondmaskers aan alle Waasmunsteraars kunnen bedelen. Wie tijd heeft even de handen uit de mouwen te steken, laat dit vooraf weten aan raf.smet@waasmunster.be.”

Ook in Sint-Gillis-Waas stonden de inwoners klaar om de mondmaskers te verdelen. “Wij waren er nochtans klaar voor: alle pakketten waren voorzien van het juiste etiket, we drukten een bijhorende infofolder, GC De Route werd ingezet om de pakketten te maken en vele vrijwilligers en personeelsleden stonden klaar om de mondmaskers te bedelen”, zegt burgemeester Maaike De Rudder (CD&V).
(Bron: Het Nieuwsblad)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *