Nostalgisch wielerevenement is toe aan vijfde editie

‘Groote Prijs Jules Deschepper’ als ode aan legendarische coureur
TEMSE – Wielervereniging Den Sierlycken Pedaleur doet komende zondag 18 augustus het centrum baden in een retro sfeertje. Het comité organiseert dan voor de vijfde keer de ‘Groote Prijs Jules Deschepper’.

“Bij ons hebben de renners nog haar op hun benen”
Danny Van Broeck, organisatiecomité Den Sierlycken Pedaleur

Voor de vijfde keer al de Groote Prijs Jules Deschepper

“We organiseren een retro wielergebeuren voor oude koersfietsen, dat zijn fietsen met een schakeling op de buis en zonder klikpedalen. De renners zijn uitgedost in retro wielerkleding en hebben haar op hun benen”, legt Danny Van Broeck uit. “Het evenement wordt opdragen aan Jules Deschepper. Hij was een van Temses legendarische beroepsrenners, actief van 1927 tot 1932. Zijn bijnaam was ‘Den Sierlycken Pedaleur’, de naam die we voor ons comité gebruiken.”

Uniek is de koppeltijdrit in de stijl van de Trofeo Baracchi.

“In tegenstelling tot de meeste tijdritten wint bij ons niet het duo dat de snelste tijd rijdt, maar wel het team dat de gemiddelde tijd van alle deelnemende duo’s het dichtst benadert. Uiteraard krijgen de snelste rijders wel hun tijd in de schijnwerpers en nemen ze plaats in de hot seat op het podium zolang hun snelste tijd niet wordt verbeterd.”

Het parcours loopt vanaf de Kamiel Wautersstraat via Kasteelstraat, Conscienscestraat, Wilfordkaai om dan de pittige helling van de Markt te nemen. Om de twee minuten start een nieuw duo, met een start om 12.15 uur ter hoogte van de Hoogpoort.

Ook een criterium

De koppeltijdrit wordt gevolgd door een criterium van een half uur plus één ronde, en volgt hetzelfde parcours als de tijdrit. Na afloop worden niet enkel prijzen uitgedeeld voor de snelste renners, maar ook voor de mooiste fiets en de meest authentieke uitrusting.

Prijzen

Uiteraard zijn er prijzen voor de 1ste, 2de en 3de in het criterium en voor de duo’s in de koppeltijdrit. Daarnaast is er ook een prijs voor de eerste drie dames en de eerste Temsenaar. Maar ook wie start met de mooiste fiets en uitgedost is in de meest authentieke uitrusting, komt op het podium. De prijsuitreiking vindt plaats op het centrale podium, onmiddellijk na de aankomst van het criterium.

Kom op tegen Kanker

“De opbrengst van beide koersen gaat integraal naar Hope4More. Dat is een wielerteam dat in het volgende hemelvaartweekend weer zal deelnemen aan de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Vorig jaar konden wij vijfhonderd euro overmaken aan dit team dat het op zijn beurt doorstortte aan Kom op tegen Kanker.”

De Zaat Raast, Festival of Sportscars

Na afloop van het wielerevenement komen honderddertig klassieke sportwagens aan op de Markt als sluitstuk van hun toerrit richting het zuiden van Oost-Vlaanderen. Zij maken deel uit van De Zaat Raast-Festival of Sportscars, dat voor de veertiende keer plaatsvindt. Beide evenementen zijn gratis te bezoeken.

De inschrijvingen voor beide wielerwedstrijden starten om 11 uur op de eerste verdieping van het oude gemeentehuis op de Markt.

De deelnameprijs bedraagt 10 euro plus vijf euro waarborg voor het rugnummer. Voor dit bedrag kan men deelnemen aan de koppeltijdrit, aan het criterium of allebei. Een moderne valhelm is toegelaten.

De vijfde editie van De Groote Prijs Jules Deschepper is een organisatie van Koerskomiteit “Den Sierlycken Pedaleur” dat bestaat uit Ingrid Deschepper (kleindochter van Jules Deschepper), Ann De Wilde, Alain Adriaenssens, Benny Annecour, Erik Westerlinck, ex-profrenner Franky De Gendt, Patrick Verdickt en Danny Van Broeck in samenwerking met Kwaremont, WTC Jan Bogaertvrienden en het Gemeentebestuur van Temse.

Het koerscomiteit ‘Den Sierlyken Pedaleur’ organiseert de lustrumeditie van de retrowielerwedstrijd
Jules Deschepper. één van Temses meest legendarische beroepsrenners, actief van 1927 tot 1932.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *