Wielerbelangen Temse organiseert weer Sinksenkoers

Wedstrijd is eerbetoon aan voormalig BWB afgevaardigde Robert Roosen

TEMSE – Zondag 9 juni organiseert ‘Wielerbelangen Temse’ voor het tweede opeenvolgende jaar de ‘Sinksenkermiskoers – Memorial Robert Roosen’. Net als bij de editie van vorig jaar is ook deze wielerwedstrijd ingericht voor nieuwelingen (15- en 16-jarigen).

“Hiermee willen we als organiserend bestuur de traditie in ere houden door op de zondag van Pinksteren een aantrekkelijke wedstrijd door de straten van Temse te laten rijden”, aldus Sylle Debock, voorzitter van Wielerbelangen Temse. “Op een parcours van meer dan vijf kilometer, door het centrum van de Scheldegemeente, zullen de jongeren over 13 ronden of ongeveer 70 kilometer strijden voor de palm. De wedstrijd is ook de derde rit van het regelmatigheidscriterium Omloop der Scheldeboorden”.

“Deze wedstrijd is meteen ook een gepast eerbetoon aan de rijke wielergeschiedenis die de gemeente kenmerkt, én uiteraard aan de eigen wielerhelden uit lang en minder lang vervlogen tijden”, stelt schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD). “Zo wordt de start bijvoorbeeld gegeven door twee voormalige profwielrenners: Marc Dierickx (ondermeer vijf maal deelname aan de Ronde van Frankrijk) en Roger Rosiers (ondermeer winnaar van Parijs-Roubaix en ‘De Brabantse Pijl’).

Voorts verwijst de naam van de koers naar één van de meest markante sportfiguren die Temse heeft gekend:

“Robert Roosen was van vele sportmarkten thuis, maar zal in de herinnering van vele Temsenaren gegrift staan als de grote bezieler en gangmaker van wielerwedstrijden en als vaste afgevaardigde voor de BWB (Belgische Wielrijdersbond)”, weet Van Rossen.

De start – en aankomstlijn van de wedstrijd ligt aan de Markt, symbolisch vlakbij de Gulden Cop, in de jaren ’40 het lokaal van de toenmalige Scheppersvrienden, De vereniging die van de jaren ’40 tot 1994, met Robert Roosen als technisch raadgever, in Temse koersen onder de kerktoren organiseerde.

Met het opnieuw leven inblazen van de ‘Sinksenkoers’, wil ‘Wielerbelangen Temse’ meteen ook haar steentje bijdragen om van het Sinksenweekend in Temse terug een echt volks feestweekend te maken. Waarbij ook kermis op de Markt niet mag ontbreken.

Het parcours loopt van aan de Markt, richting Oeverstraat, Cauwerburg, Sint-Amelbergalaan, Edgard Tinelplaats, Schoolstraat, Pastoor Boelstraat, Kouterstraat,  Clement D’Hooghelaan, Volksplaats, Vertbindingstraat, Spoorweglaan, Parklaan en Kasteelstraat.

Op de omloop geldt een totaal parkeerverbod en is gemotoriseerd verkeer  verplicht in de rijrichting van de renners te rijden.

 

Op de foto: vlnr.: Sylle Debock, schepen Wim Van Rossen, Roland Kokkelkooren, Walter Govaerts, Luc Laureys en Marc Mys (Ludo Vingerhoeds ontbrak)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *