Binnenkort burgerplatform voor Temse-Velle

TEMSE – Met de nationale verkiezingen in aantocht, lanceren een aantal inwoners van Velle een oproep naar de plaatselijke bewoners om deel uit te maken van een burger- platform voor lokale aangelegenheden.

Inspraak, participatie en het verdedigen van belangen zijn niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Via een overvloed aan mogelijkheden in communicatie is de wereld ons dorp geworden, laat net daar het schoentje wringen voor de initiatiefnemers van Velle… terug naar de basis?

Onder het motto: “Woon jij ook graag op Velle” ontvingen alle Vellenaars afgelopen week een flyer met een wervende uitnodiging om samen een burgerplatform op te richten. Temse-Velle is uniek in vele opzichten en Vellenaars gaan praat op hun eigen identiteit, maar zij geraakten bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen (weer) niet aan een gemeenteraadslid of schepen die deel uitmaakt van de huidige bestuursmeerderheid in Temse (CD&V, N-VA en OPEN VLD).

“Door het gemis aan zo’n rechtstreekse deelname aan het beleid, komen belangrijke thema’s onvoldoende op de politieke agenda”, klinkt het bij André De Maeyer, Hugo Van Lemmens en Patrick Michiels.

Zij willen met dit op te richten forum de politiek een handje toesteken. André en Hugo zetten zich al jaren in voor een “Geluidsarm Velle” (aanvankelijk met Achiel Meersman) om de overlast van de E17 te beperken. Na jaren onderbouwde (zelfs wetenschappelijke !) ijver kregen zij al veel gehoor maar nog geen enkel resultaat. Zij zien vanaf nu hun Vellese problematiek in een ruimer kader en willen mee oplijsten waar voorrang noodzakelijk is.

“Naast een inventaris aan prioriteiten moeten er natuurlijk ook oplossingen aangereikt worden, daarom is het peilen naar de verzuchtingen van de Vellenaars een absolute noodzaak”, zegt Patrick Michiels. Hij is de derde deelgenoot en woont al meer dan 40 jaar op Velle. Hij wil zich mee engageren om meer mogelijkheden te creëren voor deze unieke leefomgeving.

Hangijzers staan nog niet vermeld op de uitnodiging, ook over de concrete aanpak, structuur en eventuele naamgeving van dit burgerplatform willen de aanstokers niet voor hun beurt spreken! Het zullen de eerste deelnemers zijn aan de werkgroep die vooruit mogen kijken. Alle niet politieke verbonden Vellenaars zijn welkom, ook scholieren, studenten, jong, oud… hoe diverser hoe liever.
Interesse ?

Ben jij Vellenaar en de uitnodiging is jou ontgaan of ontglipt ? Stuur dan een mailtje met je persoonlijke gegevens naar graag@temsevelle.be
André, Hugo en Patrick zullen je met plezier informeren en mobiliseren voor een bijzondere verbinding onder buren.

Een gedachte over “Binnenkort burgerplatform voor Temse-Velle”

  1. Beste initiatiefnemers met deze proficiat en hopelijk krijgt dit een vervolg buiten de dorpskom wordt nog te weinig rekening gehouden met de mensen die daar wonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *