BREAKING: Rijden op Scheldebrug op één rijvak verlengd tot 29 mei.

Vrachtwagen botst bij opening van de oude brug tegen hoogtebegrenzer van werkstelling

TEMSE/BORNEM – De autobestuurders die gebruik maken van de scheldebruggen zullen nog tot 29 mei via 1×1 rijstrook over de nieuwe brug moeten rijden. De oorzaak is een botsing van vrachtwagen tegen een hoogtebegrenzer van de werkstelling. Normaal gezien kon men vanaf vandaag zaterdag over twee versmalde rijstroken over de oude brug.

Tijdens de eerste fase van de renovatiewerken aan de brug worden de metalen geraamten van de brug gezandstraald en van een nieuw verfsysteem voorzien. Om de hinder voor het wegverkeer te beperken, zal de aannemer een mobiele stelling gebruiken om deze werken uit te voeren. Dat maakt dat voor het grootste deel van de werken twee (weliswaar versmalde) rijstroken beschikbaar blijven voor het wegverkeer. Voor de veiligheid zal wel een snelheidsbeperking van 30 km/h worden ingesteld. Enkel voor het monteren, verplaatsen en demonteren van de mobiele stelling zal de aannemer de brug voor korte periodes volledig afsluiten. Dat zal op volgende momenten zijn.

Door een ongeval op de oude brug bij de heropening zal men langer dan voorzien de oude brug moeten afsluiten.

“Er werd een tijdelijk hoogteportaal voorzien om de stelling te beschermen”, stelt buirgemeester Luc De Ryck. Dat hoogteportaal heeft een hoogtebeperking van 4.10 m. Tijdens de opening van de brug is een te hoge vrachtwagen tegen de hoogtebegrenzer gebotst. Omdat de de hoogte van de vrachtwagen meer dan 4.15m. was.

De perioden dat de oude brug wordt afgesloten:

6 tot en met 29 mei
7 tot en met 10 juli
22 tot en met 26 september
8 tot en met 16 november

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *