Feest in de bib voor de start van de Jeugdboekenmaand

TEMSE – Op 1 maart start de Jeugdboekenmaand, in de Temsese bib organiseert men daarom op zondag 3 maart een feestje. Alle kinderen met hun vrienden zijn dan uitgenodigd om naar de Bib te komen. Men kan vriendschapsbandjes en buttons maken of naar verhalen luisteren in de Verhalentent, er zijn ook hapjes en drankjes. Kortom, het wordt de ideale startdag.
Op zondag 3 maart is het feest in de bib !!!

 

“De Jeugdboekenmaand is elk jaar één van de hoogtepunten in de bibliotheek”, verduidelijkt Tineke Van Britsom, schepen van Onderwijs. “Scholen kunnen ook dit jaar genieten van een heleboel lezingen, voorstellingen en spellen.”

“Dat die formule aanslaat, zien we aan de reacties vanuit de scholen”, weet bibliothecaris Jeroen De Lathouwer. “Op twee dagen waren alle activiteiten volzet. In totaal komen er deze Jeugdboekenmaand meer dan 40 klassen en 900 kinderen naar de bibliotheek.”

“Dit jaar is het thema van de Jeugdboekenmaand: vriendschap”, aldus Lieve Truyman (N-VA), schepen van Cultuur. “Tijdens de Jeugdboekenmaand lanceert de Bib nog twee acties. Alle kinderen uit het basisonderwijs kregen een vriendschapskaart waarop ze een boodschap kunnen schrijven over hun vrienden. Die kaarten mogen ze in de ‘vriendschapstoren’ in de Bib posten. Daarnaast willen wij de vriendschap laten openbloeien en mogen kinderen de Bib versieren met felgekleurde en zelfgemaakte bloemen.”

 

 

vlnr.: schepen van Onderwijs Tinneke Van Britsom (N-VA), schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) en bibliothecaris Jeroen De Lathouwer aan de boekenstand van de Jeugdboekenmaand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *