Tenzij er een overnemer opduikt, telt ook dit dorpscentrum geen cafés meer

Cafébazin zoekt opvolging voor Onder Den Toren
TEMSE – Café Onder Den Toren zoekt een nieuwe uitbater. Cafébazin Viviane Moens hoopt een geschikte opvolger te vinden om het oudste café van Elversele open te houden. Want mocht dat verdwijnen, is er geen enkel café meer in het centrum van het dorp.

Al sinds 1660 doorstaat de hoeve waarin Onder den toren gevestigd is, de tand des tijds. Het is ondertussen het enige overgebleven café onder de kerktoren van het dorp, nadat Hof Ter Elst drie jaar geleden sloot en plaats moest ruimen voor appartementen. Cafébazin Viviane Moens hoopt dat haar café niet hetzelfde lot wacht. “Het zou jammer zijn mocht zo’n authentiek café verloren gaan. Want dan is er niets meer in het dorp”, zegt ze.

Ribbetjesavond

De Chiro, wielerploeg en pronostiekclub: allemaal komen ze langs in het café. Twee keer per jaar stond er bakharing op het menu, en ook de ribbetjesavond en het weekend met wild konijn op de kaart waren hoogtepunten voor het café. “Mijn vaste klanten willen natuurlijk niet op zoek naar een ander café, en ook ik zou hier graag nog blijven komen”, zegt Viviane. “Ik ben zelf van Moerzeke en heb het café via vrienden overgenomen. Aanvankelijk kende ik hier niemand, maar dankzij het café heb ik een hele vriendengroep opgebouwd. Dat zou ik niet graag verloren zien gaan.”

Viviane heeft lang getwijfeld om te stoppen en neemt afscheid met gemengde gevoelens. “Ik heb het café wel zien veranderen, samen met de cafégangers. We zijn meer en meer een avondcafé geworden, want overdag is het hier stil. Mensen blijven ook liever een avondje thuis met vrienden of gaan eens op restaurant in plaats van op café. Ook de alcoholcontroles en het rookverbod hebben invloed gehad op het cafébezoek. Ondertussen ben ik bijna zestig jaar en mag ik met pensioen. Bovendien heb ik sinds een jaar een kleinkind en wil ik daar mijn tijd in steken. Maar ik hoop hier nog vaak terug te kunnen komen als klant.”

Wie interesse heeft om het café over te nemen, kan contact opnemen met Viviane via viv.odt@hotmail.com.
(Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Al sinds 1660 doorstaat de hoeve waarin Onder den toren gevestigd is, de tand des tijds. Viviane Moens hoopt dat dat nog even mag blijven duren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *