“We willen niet wachten op het beleidsplan van meerderheid”

TEMSE – In feestzaal Den Oever kwamen leden en sympathisanten van sp.a Temse samen voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Eregast was Vlaams volksvertegenwoordiger Kurt De Loor uit Zottegem. Ook heel wat kandidaten voor de Vlaamse en Federale verkiezingen kwamen langs.

“Burgemeester Luc De Ryck kan zijn inwoners duidelijk niet goed meer inschatten”
Pascal De Dycker

“Het voorbije jaar 2018 was een bijzonder jaar voor sp.a Temse”, aldus afscheidnemend voorzitter Pascal De Dycker. “Om te beginnen kondigden we een jaar geleden de geboorte van TESAMEN aan. Samen met progressieve stemmen in onze gemeente gingen we op zoek naar een mooi resultaat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. We werkten naarstig aan een breed gedragen programma, stelden een diverse lijst kandidaten samen en waagden de sprong richting oktober. Het werd een meer dan boeiend leerproces.”

“Tot enkele dagen voor de verkiezingen hield de burgemeester rekening met slechts één verkozene voor TESAMEN. Hij kan zijn inwoners duidelijk niet goed meer inschatten. Zijn eigen partij, de CD&V, verloor fors en die nieuwe speler, waarvan velen nog steeds niet wisten dat sp.a hier mee aan boord was gesprongen, behaalde direct vier verkozenen. We mogen daar zeker en vast trots op zijn.”

Dat de coalitievorming in onze gemeente weer bijzonder vlot verliep, staat weer buiten kijf”, stelt De Dycker. “De grootste partij, maar tegelijkertijd ook de grootste verliezer, CD&V, ging liever plat op de buik voor de eisen van N-VA en Open VLD en offerden enkele schepenen op, zodat Luc De Ryck alvast nog enkele jaren burgemeester kan blijven.”

“Het is niet aan mij om ons te bemoeien met de interne zaken bij de andere partijen, maar dat er wonden geslagen zijn en daardoor de nieuwe coalitie toch ietwat op wankele benen start, lijkt me meer dan duidelijk. Ook koos men er weer voor om alle postjes te verdelen en pas later te praten over de inhoud. Weten deze drie partijen eigenlijk zelf al waar men voor staat, behalve enkele holle woorden uit hun persbericht”?

“We wachten dan ook niet op het beleidsplan dat pas over enkele maanden zal verschijnen, maar zullen onze programmapunten de komende maanden reeds concreet vertalen op de gemeenteraad. De tripartite CD&V, N-VA en Open VLD zal direct weten dat we het menen. Samen met Mariam, Brigitte en Bert, maar ook met onze achterban, ook jullie dus, zal ik me binnen de gemeenteraad dan de komende jaren ook dubbel inzetten voor Temse, Tielrode, Elversele, Steendorp, Velle en al haar inwoners. Magda De Meyer en Sien Steels zullen dan weer in het bijzonder comité van de sociale dienst het sociale gelaat binnen de gemeente vertegenwoordigen.”

Pascal de Dycker was zes jaar lang voorzitter van sp.a Temse. Omdat hij zich wil concentreren op zijn mandaat als gemeenteraadslid zal hij geen kandidaat meer zijn tijdens de komende voorzittersverkiezingen van de partij. Naast een nieuwe voorzitter zal men dan ook een nieuwe ondervoorzitter en secretaris kiezen.

Gastspreker tijdens de nieuwjaarsreceptie was Kurt De Loor.

“Ik leerde hem enkele jaren geleden kennen als Vlaams volksvertegenwoordiger, maar vooral ook als schepen en OCMW – voorzitter in Zottegem”, weet Pascal De Dycker. “Zottegem was de voorbije jaren voor Magda De Meyer en mezelf binnen de Temsese OCMW-raad een voorbeeld op sociaal vlak. Zottegem schopte het dan ook tot schoolvoorbeeld voor Vlaanderen en maakte het decor uit van een Vlaams promofilmpje voor alle Huisen van het Kind. In Temse hebben we al een website – je moet ergens beginnen zeker – en we zullen moeten wachten op het beleidsplan van het nieuwe gemeentebestuur om te kijken of ze naar onze oproep luisteren om daar eindelijk een écht Huis van te maken. Kurt kan hen daar ongetwijfeld heel goede tips bij geven.”

Meer foto’s, klik hier

De TESAMEN-fractie voor de gemeenteraad en de Sociale Raad
sp.a leden en sympathisanten met de eregast Kurt De Loor en diverse kandidaten voor de komende Vlaamse en Federale verkiezingen,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *