ING bank trekt weg uit Temse centrum

Verhuis kadert in  centralisatie van vier kantoren uit de regio
TEMSE – Vier bankkantoren van ING sluiten dit jaar de deuren en verhuizen hun dienstverlening naar een centraal kantoor in de Hoogkamerstraat. Dat nieuwe kantoor komt op de tweede verdieping van buitenmeubelzaak Verberckmoes, die een grondige renovatie krijgt. Ook het kantoor aan de Kasteelstraat wordt daardoor op termijn gesloten.

“Op de huidige vier locaties verdwijnen op termijn de huidige faciliteiten”
Joëllen Neeb, woordvoerster ING

Tegen eind dit jaar sluit het ING kantoor in de Kasteelstraat (foto Stefan F.)

Vier ING-kantoren van zelfstandige bankagenten uit Hamme, Sint-Niklaas, Temse en Waasmunster verhuizen later dit jaar naar een nieuw centraal kantoor in de Hoogkamerstraat in Temse. ING gaat daar de tweede verdieping huren in het gebouw van Verberckmoes, het voormalige ‘Uw Tuin, langsheen de n16. De werken daarvoor zijn reeds gestart en zullen na de zomer afgerond worden. Op het gelijkvloers zal een Self’Bank-ruimte ingericht worden, waar klanten hun verrichtingen zelf kunnen doen, en op de bovenverdieping komen adviesruimtes.

Volgens woordvoerster Joëlle Neeb maakt de centralisatie het mogelijk om klanten nog meer persoonlijk advies te geven.

“Op de huidige vier locaties verdwijnen de huidige faciliteiten. Er zijn op dit moment geen andere plannen van centralisaties van kantoren. We willen benadrukken dat dit in geen geval impact zal hebben op het aantal medewerkers. In functie van de vraag, zou het team nog uitgebreid kunnen worden.”

Het verdwijnen van de kleinere kantoren kadert binnen een ruimere operatie van de bank. Vorig jaar werd reeds aangekondigd dat 472 kantoren gesloten zouden worden om op termijn 650 kantoren over te houden.

Ondertussen wordt er al hard gewerkt in het Verberckmoes-filiaal. “Alle ramen worden vervangen, het gebouw wordt aangepast aan energiebesparingsnormen en brandveilig gemaakt”, verklaart zaakvoerder Marc Verberckmoes. “Er wordt ook een aparte toegang voorzien voor ING. De winkel heropent op 23 maart. Het gebouw zal na de opening wel nog even in de steigers blijven staan, omdat er nog ingrijpende gevelwerken nodig zijn. Er zullen onder andere meer glaspartijen geplaatst worden.”

Het nieuwe ING-kantoor komt op de tweede verdieping van de meubelzaak. (foto: Mattias Goossens)

3 gedachtes over “ING bank trekt weg uit Temse centrum”

  1. Gaat het kantoor in Hamme weg naar Temse
    Als dat zo is neem ik alles weg ik kom zeker niet naar Temse.

  2. ik hoop dat je deze keer meer aandacht hebt gehad voor mensen met een rolstoel of die slecht te been zijn, want de laatste lockatie
    in de kasteelstraat was een ramp, eigenlijk iets wat ik in deze tijden niet meer zou verwachten, en dan wetende dat een taverne meer doet voor zijn mindervaliede klanten dan de bank, ik heb het hier wel over de toegankelijk heid.

  3. Kantoor besele / lokeren / sint niklaas zwembad / stekende en nu temse weg.. Tijd om zelf weg te gaan en van bank te veranderen. Ik ga geen 20km rijden voor de ing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *