Boomstronk for Life: 85 meter kerststronk voor het goede doel

TEMSE – Op zaterdag 8 december vult Houtshop Van der Gucht de wandelgangen met 85 meter kerststronk. De stukken zullen worden verkocht voor Music for Life, ten voordele van Stichting tegen kanker.

Dit jaar bestaat Houtshop Van der Gucht 85 jaar. Een reden om te vieren, maar ook om dankbaar te zijn. Het is immers weinigen gegeven om 85 kaarsjes te mogen uitblazen. Om die reden besloot de houthandel een actie voor het goede doel op poten te zetten, gelinkt aan het jubileumjaar.

Feest vieren, dat doe je met taart. Met 85 jaar ervaring, was dat voor Houtshop een zekerheid. Dus werd besloten een grootse taartenverkoop te organiseren voor Music for Life. Maar liefst 85 meter kerststronk (of boomstronk) – omdat hout de bestaansreden is van de winkel – zullen doorheen de middengang worden opgesteld en op 8 december worden verkocht.

Voor dit huzarenstukje werd de hulp ingeroepen van Barry Callebaut voor de chocolade en van PIVA Antwerpen voor de creatie zelf. Beide partijen waren meteen enthousiast en namen de uitdaging met beide handen aan.

Stichting tegen Kanker

Elk van de medewerkers mocht zijn stem uitbrengen voor het te steunen goede doel. De keuze viel op Stichting tegen Kanker. Niet alleen omdat enkele collega’s te maken kregen met deze ziekte, maar ook omdat Houtshop op die manier kankeronderzoek wil steunen en zo die 85ste verjaardag voor meer mensen haalbaar wil maken.

Praktisch

Op zaterdag 8 december kunnen de klanten van Houtshop Van der Gucht kiezen om een stuk ter plaatse op te eten of een stuk voor 6 personen te kopen om mee te nemen. Het is ook mogelijk om een stuk voor 6 personen op voorhand te reserveren. De bijdrage is vrij (adviesprijs: € 15 per stuk voor 6 personen) en gaat integraal naar Music for Life tvv Stichting tegen Kanker.

De overschot van de kerststronk zal worden weggeschonken aan de voedselbedeling of daklozenopvang.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *