N-VA Temse verbolgen over Turks verkiezingsdebat

TEMSE – N-VA Temse is niet te spreken over een politiek debat dat vorige week plaatsvond in de Diyanet moskee ter hoogte van de Edgard Tinelplaats.

“Dergelijk debat is een fout signaal”
N-VA Temse

Het debat ging tussen Turkse kandidaten van CD&V, Tesamen en Open VLD voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en werd uitsluitend in het Turks gevoerd. De insteek van dit debat ging voornamelijk over wat de Turkse gemeenschap aanbelangt.
“Blijkbaar zijn de Turkse kandidaten van CD&V, Tesamen en Open Vld er alleen voor de eigen gemeenschap?”
“Een compleet verkeerd signaal”, zegt afdelingsvoorzitter Joris Baert. “Er nemen in Temse 175 kandidaten deel aan de verkiezingen verspreidt over 7 partijen. Iedere partij in Temse wil zijn klemtoon leggen hoe er aan de toekomst van Temse gewerkt kan worden, los van origine, culturele achtergrond of geloofsovertuiging.

N-VA-lijsttrekker Lieve Truyman: “Kandidaten die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Temse zouden moeten bouwen aan een gemeenschap voor alle burgers in Temse. Het is een foute redenering dat zij die over een specifieke culturele achtergrond beschikken, enkel voor die gemeenschap zouden opkomen. Als we deze redenering doortrekken zou er van elk van de 94 nationaliteiten in Temse iemand moeten vertegenwoordigd zijn in de lokale politiek.
N-VA Temse denkt niet in hokjes. “Wij willen geen wij-zij verhaal dat aanzet tot verdeeldheid.
Wij zetten onze schouders onder een sterk integratiebeleid, zodat migratie voor iedereen een positief verhaal wordt. Wij voeren één beleid voor álle inwoners van Temse”, besluit Joris Baert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *