Stuwgroep wil in Doornstraat langere invoegstrook voor N16

TEMSE – Wie van de Doornstraat de N16 wil opdraaien staat, vooral in de spitsuren, lang stil. Dat is mede te wijten aan de invoegstrook die zeer kort is. Buurtbewoners richtten een actiegroep op en vragen een dubbele of langere invoegstrook.

“De files kunnen soms tot een kilometer lang reiken in de Doornstraat”
Luc Verhulst – Stuwgroep Doornwijk

Door de werken aan de Temsebrug de voorbije maanden slibten de wegen in Temse en omstreken regelmatig dicht. Ook in de Doornstraat was en is dat het geval, maar de verkeersdrukte werd niet enkel door de werken veroorzaakt. Aan het verkeerslicht om de N16 op of over te rijden, is een invoegstrook voorzien die soms lange files veroorzaakt.

“De wagens komen uit de Doornstraat gereden en staan te wachten aan het rode licht”, zegt Luc Verhulst, de voorzitter van actiegroep ‘Doornwijk’. “Wie wil afslaan naar links, om de N16 op te draaien, moet voorsorteren op een kort strookje dat plaats biedt voor zo’n vijf auto’s.”

“Andere auto’s die hetzelfde manoeuvre willen uitvoeren staan dan aan te schuiven tussen de wagens die rechtdoor of naar rechts willen. De files kunnen soms tot een kilometer lang reiken in de Doornstraat. Die situatie is nefast voor de mobiliteit in de straat, maar ook voor de luchtkwaliteit. Met onze vraag om de invoegstrook aan te passen, richten we ons niet alleen op de openbare weg, maar ook op de luchtweg van ons en onze kinderen.” De stuwgroep geeft hiermee geen kritiek op het gemeentebestuur, maar wil constructief meedenken over het probleem. “Onze werkgroep

bestaat nu ongeveer een jaar en we hebben een goede band met de gemeente, maar onze vrees is dat het project op de lange baan wordt geschoven.” Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) erkent het probleem. “Er zijn al gesprekken geweest met de stuwgroep, het gemeentebestuur en Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het AWV is eigenaar van de N16 en heeft daarover ook de eindverantwoordelijkheid. In oktober wordt bekeken hoeveel ruimte we kunnen maken voor een extra invoegstrook. Die ruimte kunnen we bekomen door bijvoorbeeld een stukje van de Doornstraat recht te trekken. Als er werken worden uitgevoerd zal dat door de gemeente gebeuren en niet door AWV.”

Al 230 gezinnen onderschreven een verzoekschrift met als voornaamste vraag: creëer een volwaardige voorsorteerstrook van 60 à 70 meter.

(Bron: HN-GVA / Dieter Verschooren)

Luc Verhulst (4e v. rechts) met leden en sympathisanten van de stuwgroep

Een gedachte over “Stuwgroep wil in Doornstraat langere invoegstrook voor N16”

  1. Wij wonen vooraan in de Doornstraat, dicht bij de N16 dus. Wij hebben niemand van deze stuurgroep ooit gezien of gehoord. Als er een dubbele invoegstrook zou komen, reikt die tot aan ons huis of zelfs verder. Dan geraken wij zeker niet meer van onze oprit. De enige oplossing voor de Doornstraat is er een straat van maken met ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *