Rederij Aqualiner start haalbaarheidsstudie uitbreiding Waterbus tot Temse/Bornem

TEMSE/BORNEM/ANTWERPEN – Het Havenbedrijf Antwerpen ging op 1 juli 2017 van start met de Waterbus. De resultaten zijn dermate positief, dat nu ook een haalbaarheidsstudie wordt gemaakt naar de mogelijke uitbreiding tot Temse/Bornem.

In opdracht van het Havenbedrijf Antwerpen en i.s.m. meerdere regionale overheidspartners exploiteert de Nederlandse rederij Aqualiner B.V. sinds 1 juli 2017 de waterbus op de Schelde: een snelle, reguliere veerverbinding voor personen en fietsen tussen het Steenplein (Van Dijck-ponton) in Antwerpen en Hemiksem, met een tussenstop in Kruibeke.

De Waterbus vaart sinds november met 2 snelle ferries op het traject Hemiksem-Kruibeke-Antwerpen en tegen de zomer van 2018 wordt ook de waterbus-route naar het Antwerpse havengebied geopend. Het vervoer over water wordt daarbij zoveel als mogelijk afgestemd op de andere vervoersmogelijkheden (bus, trein, tram, fiets…).

Naast de bestaande 2 routes wordt inmiddels ook voorzichtig gekeken naar een snelle uitbreiding van het aantal routes en haltes, zowel richting het havengebied/Liefkenshoek/Lillo, op het Albertkanaal alsook op de Schelde, meer stroomopwaarts.

Aqualiner heeft daarvoor onlangs met één van de snelle schepen testvaarten uitgevoerd naar Temse/Bornem. De gemeentebesturen van Temse en Bornem juichen deze ontwikkeling uiteraard toe. Ook naar Niel/Boom zijn testvaarten uitgevoerd. Daarnaast worden ook gesprekken gevoerd met de gemeente Zwijndrecht om de halte Burcht aan het systeem toe te voegen.

Aqualiner onderzoekt de reistijd, tarieven, ketenmobiliteit, haltelocaties e.a. en wil uiteraard bovenal de potentiële vraag goed in kaart te brengen. De komende weken gaan onderzoekers en betrokkenen dan ook aan de slag om zicht daarop te krijgen.

De gemeentebesturen van Temse en Bornem steunen de uitbreiding van de waterbus. Burgemeester Luc De Ryck (midden) met Tom Wezenbeek, projectleider ‘Schelde Sterk Merk’, en burgemeester Luc De Boeck (Bornem).

Een gedachte over “Rederij Aqualiner start haalbaarheidsstudie uitbreiding Waterbus tot Temse/Bornem”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *