Gemeentebestuur wil dienstverlening in station behouden.

Motie opgestuurd naar bevoegd minister.

Op de gemeenteraad van juni legde de sp.a – Groenfractie een motie ter ondertekening voor aan de gemeenteraadsleden. Deze motie werd, na een kleine wijziging door het schepencollege, massaal ondertekend door de aanwezige gemeenteraadsleden van alle politieke fracties in Temse. Vorige week werd de motie dan ingediend bij federaal minister van mobiliteit Jacqueline Galant (MR).

De NMBS gaat 33 stationsloketten sluiten, waaronder die van Temse in 2016. Ze stelt dat haar klanten meer en meer gebruik maken van de automaten en dat de verkoop aan de loketten daalt.

Bert Bauwelinck, oppositieleider van SP.A-Groen: ‘Wij blijven pleiten voor een bemand treinstation in Temse. Het personeel verkoopt niet alleen tickets, maar kan ook oudere reizigers en reizigers met een beperking helpen. Ook met de automaten zijn er problemen. Vaak zijn ze traag of werken ze niet en dan moeten de reizigers op de trein extra betalen. Ze kunnen dat geld terugkrijgen, maar dat is een omslachtige procedure.’

Eind juni diende Bauwelinck zijn ontwerpmotie in bij de gemeenteraad en die werd getekend door bijna alle gemeenteraadsleden.

’De meerderheid vroeg om de motie eerst nog wat aan te passen’, aldus Bauwelinck. ’Ik had gezegd dat ze die mocht herwerken, want het belangrijkste is dat oppositie en meerderheid achter deze motie staan. Zo geven we een duidelijk signaal aan minister Galant en de NMBS.’

’Dienstverlening behouden’

Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) deelt die mening. De motie is intussen verstuurd naar de minister.

’Het is belangrijk dat heel de gemeenteraad achter deze motie staat en niet slechts een partij. Dit is een dienstverlening voor de hele bevolking die de politieke zaken overstijgt’, zegt Truyman.

’We willen van het treinstation in Temse een knooppunt maken. Daarvoor willen we dat de dienstverleningen in het station blijven behouden.’

De NMBS is karig met commentaar.

’Aangezien deze motie aan minister Galant werd gestuurd, is het uiteraard aan haar om hierop te reageren’, zegt woordvoerster Frieke Neyrinck.

Ook benadrukt ze dat het personeel van de getroffen stations elders zal worden ingezet.

Door werken aan de spoorlijn rijden er momenteel geen treinen in Temse. Die werken zouden gedaan moeten zijn voor het nieuwe schooljaar begint.

Bron: Het Nieuwsblad/PVV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *