Jong CD&V organiseert denkavond rond Betaalbaar Wonen EN Groenbehoud

Vlaams minister Joke Schauvliege aanwezig als extern expert

TEMSE – Deze zomer besloot Jong CD&V Temse enkele jongeren en jongvolwassenen te bevragen rond het gemeentebeleid. Een 100-tal reacties later kwamen er 4 grote topics naar voren. Rond deze topics organiseren men in het jaar van de verkiezingen vier denkavonden. Het doel van deze denkavonden is om zoveel mogelijk diverse meningen te horen, om inzichten te delen en om met elkaar in dialoog te treden. Jong CD&V Temse wil zich op deze manier laten inspireren voor mogelijke partijstandpunten en beleidsaanbevelingen.

“Er zullen elke avond 2 centrale gastsprekers het woord nemen. Zo zal er telkens een externe expert aanwezig zijn die een soort ‘Utopia’ schetst en een Temsenaar om de vertaalslag van deze stellingname naar onze gemeente te maken.”

Men kan actief deelnemen aan deze avond door langs te komen, maar ook via je computer of smartphone zal alles te volgen zijn.

Dit alles doen we onder de noemer ‘ToogDIAloog’.

“Dinsdagavond 27 maart is het thema: “Betaalbaar wonen EN groenbehoud” en komen schepen Hugo Maes en Koen De Clercq, voorzitter van sociale Bouwmaatschappij Woonanker aan het woord.

Daarnaast zakt Vlaams Minister Joke Schauvliege af naar Temse voor de ToogDIAloog. Als minister van Omgeving, Natuur en Landbouw en voormalig lid van de commissie Ruimtelijke Ordening, is zij goed geplaatst om ons haar Utopia-verhaal te schetsen.”

“Kunnen Betaalbaar wonen EN Groenbehoud hand in hand gaan? Voor jongeren en jonge gezinnen wordt het steeds moeilijker een eigen huis te kopen, laat staan een huis met een mooie tuin of gebouwd in een groene omgeving. Is dit verleden tijd en moeten we ons opnieuw meer in de dorpskern settelen? Sommige verkavelingsprojecten hebben echter weinig oog voor deze jongeren en jonge gezinnen en vaak zijn ze verplicht een percentage van deze huizen of appartementen in te vullen als sociale woningen. Of ligt de toekomst van deze mensen in het verbouwen van oudere woningen die reeds gevestigd zijn in de dorpskernen? Hiervoor bestaat een hele regelgeving en ook dit kost jonge mensen handenvol geld.”

Welke rol kan het gemeentebestuur hierin spelen en wat denkt de (jonge) Temsenaar hiervan?

Zoals steeds zijn vragen uit het publiek mogelijk met als doel in dialoog te treden en onze ideeën uit te wisselen.

Toogdialoog “Betaalbaar Wonen vs Groenbehoud”, dinsdag 27 maart, 20u in het Molenhuis aan de Wilfordkaai (naast restaurant Eatalia)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *