Eureka ! Feest in de bib voor de Jeugdboekenmaand

TEMSE – Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand was het op zondag 11 maart feest in de bib. Er waren allerhande activiteiten met voor elk wat wils

“De Jeugdboekenmaand is elk jaar één van de hoogtepunten in de bibliotheek”, verduidelijkt schepen Lieve Truyman (N-VA). “Voor de basisscholen van Temse organiseren we 43 activiteiten. Dat gaat van lezingen en voorstellingen tot vertelmomenten. De bibliotheekmedewerkers maakten ook een spel dat met tablets gespeeld wordt en volledig in het teken staat van wetenschap en techniek.”

Dat de Jeugdboekenmaand leeft bij de scholen blijkt uit de respons. “Er zijn meer dan 50 klassen ingeschreven en in totaal komen er in maart bijna 1.100 kinderen naar de bibliotheek”, glundert de schepen.

Om de Jeugdboekenmaand extra in de kijker te zetten was het op zondag 11 maart feest in de bib. Er waren voorleesmomenten en jeugdboekenverkoop, men kon zelf eigen buttons maken en de fantasie de vrije loop laten in de CLICS-bouwzaal, op de eerste verdieping. Daarnaast was er ook grime en waren er pannenkoeken en drankjes.

Zelfs de crew van Temse TV was aanwezig om bewegende beelden van het feestelijke gebeuren in te blikken.  (bekijk het filmpje onderaan :-))

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *