Driejarigen planten boomjes

TEMSE/STEENDORP – Voor de zevende keer op rij werden in Temse en Steendorp boompjes geplant voor het geboortebos. In een organisatie van de gemeentelijke diensten Milieu en Groen krijgen driejarigen jaarlijks de gelegenheid om een geboorteboom aan te planten met een naamplaatje. Daardoor kan men regelmatig de groeicurve van zijn of haar eigen boompje komen bekijken.

Dit jaar schreven 64 ouders in om in het Meulenbroek een boom te planten voor hun kleine spruit. Zij waren samen met heel wat grootouders van de partij voor het feestelijke gebeuren.

“Enkele jaren geleden werden ondermeer bomen aangeplant aan de N16 in de Civiawijk”, vertelt Franky De Graeve (CD&V), schepen van Milieu en nu worden hier al een aantal jaren boompjes geplant, ter uitbreiding van ons Scheldepark. Maar volgend jaar is het ook hier de laatste keer dat we kunnen aanplanten.

Samen met de aanplanting van de boompjes werd ook een infobord onthult voor het Oranjetipje.

“Een vlinder die regelmatig gespot wordt in het Meulenbroek”, aldus schepen van Natuur & Groen, Hugo Maes (CD&V) “Het mannetje is herkenbaar aan de grote oranje vlek aan de vleugeltip van de voorvleugel. Vorig jaar werd het project rond soortenbescherming dat ingediend werd door onze Mina-Raad bij Regionaal Landschap Schelde Durme, goedgekeurd door het Provinciebestuur. Er werden een aantal acties uitgewerkt ten voordele van de huis- en gierzwaluwen en het oranjetipje. De projectgebieden omvatten het Groot-Broek in Elversele, het Meulenbroek in Temse en verschillende locaties in Steendorp.”

Ook op de Roomkouter in Steendorp, vlakbij het Natuurhuis was er, spijtig genoeg in de striemende regen, weer een boomplantactie voor driejarigen. Daar waren 16 kinderen ingeschreven die samen met ouders en grootouders een boompje wilden planten, vlak naast de Finse piste. De boomplanting in Steendorp liep naar jaarlijkse gewoonte in samenwerking met Natuurpunt Scousele. Alle ouders kregen dan ook een jaarabonnement en meer info voor en over de natuurvereniging, die zich specifiek richt op Steendorp.

In Tielrode en Elversele worden op 24 maart boompjes geplant.

Meer foto’s geboortebos Temse, klik hier
Meer foto’s geboortebos Steendorp, klik hier

In het Meulenbroek in Temse werden 64 boompjes geplant
In de Roomkouter in Steendorp trotseerden kinderen, ouders en grootouders de striemende regen om hun boompje te planten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *