De Gulden Cop schrijft geschiedenis…

Temse heeft voortaan eigen tripelbier

De Gulden Cop in Temse schrijft geschiedenis. Vorige zaterdag stelden zaakvoerders Johan Blijweert en Kodou Samba in exclusiviteit, en in samenwerking met de gemeente Temse en Toerisme Temse, een nieuw degustatiebier voor: Temse Tripel.

Logo Temse Tripel_2015De Gulden Cop heeft 100 bieren op de kaart en 11 van ’t vat. Men schenkt er al enige jaren een huisbier van ’t vat: ‘Copke’, blond of donker.

‘Enige tijd geleden maakte ik mij de bedenking dat er heel wat bieren, en in het bijzonder tripelbieren, gelinkt zijn met de naam van een stad of gemeente, zoals Gentse Tripel, Waterloo Tripel of dichter bij huis, Bornem Tripel’, aldus Johan Blijweert. ‘Zo kwam ik op het idee om een ‘Temse Tripel’ te lanceren. Burgmeester Luc De Ryck (CD&V) en schepen van Toerisme Franky De Graeve (CD&V) waren meteen laaiend enthousiast over het initiatief. Het nieuwe bier zal dan ook gepromoot worden in de schoot van Toerisme Temse. Het bier heeft een licht bittere afdronk, en een alcoholgehalte van 8.4 procent. Het zal permanent verkrijgbaar zijn in de Gulden Cop, voorlopig enkel op vat, later eventueel op fles. Het wordt geschonken als 33cl., en gebrouwen door een bevriende brouwerij van Alken-Maes.’

Ondertussen sprong ook Toerisme Oost-Vlaanderen (TOV) op de kar.

‘Op toeristisch vlak willen wij, én dus ook de regio Waasland, meer gaan inzetten op dit vloeibare goud’, aldus Heidi Schaght van TOV. ‘Vandaar dat het initiatief van de Temse Tripel is opgenomen op de sectorpagina van onze website waar de toeristische ondernemers elkaar kunnen vinden en ideeën kunnen opdoen. De Gulden Cop is trouwens ook terug te vinden op de digitale bierkaart met streekbiercafés van onze website.’

Er werd voor het nieuwe degustatiebier ook een glas ontworpen waarbij het logo een link heeft met de gemeente Temse.

Dat logo (de sleutel van de gemeente met daaronder de naam van het bier nvdr.) werd zaterdagavond onder massale belangstelling voorgesteld, tijdens een korte officiële plechtigheid, in de Gulden Cop, met schepen van Toerisme Franky De Graeve (CD&V).

‘De Gulden Cop is uitgegroeid tot een biertempel waar de zaakvoerders regelmatig nieuwe initiatieven nemen’, schetste De Graeve. ‘Zo tapte men enkele jaren geleden nog de Ranseghem Tripel, naar aanleiding van de tv-serie Met Man & Macht. En lanceerde men ter gelegenheid van de viering van honderd jaar Vliegweek het Pilotenbier. En nu dus de Temse Tripel, een bier dat onze gemeente andermaal op de bierkaart zet.’

www.facebook.com/deguldencop

Temse Tripel Kodou Samba-Johan Blijweert

Johan Blijweert en Kodou Samba zetten met het  nieuwe bier  Temse weer op de bierkaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *