WoonAnker nam eerste electrische wagen in gebruik

TEMSE – Sociale Huisvestingsmaatschappij WoonAnker nam een electrische wagen in gebruik. Het is meteen de eerste in het wagenpark van de maatschappij.

Heel bewust heeft WoonAnker beslist om voor deze wagen een elektrische versie te kiezen, ondanks de hogere aankoopprijs.
“De raad van bestuur is van mening dat ook een sociale huisvestingsmaatschappij een ecologische opdracht heeft”, aldus voorzitter Koen De Clercq “Daarom dat een eerste volledig electrische wagen in dienst werd genomen die vooral zal gebruikt worden door de sociale dienst in zijn taken om bij de huurders op bezoek te gaan. En de technische dienst om plaatsbeschrijvingen te gaan uitvoeren in het patrimonium.”

Een bijhorend laadpunt zal ook voorzien worden.

“Om het verhaal compleet te maken zal de wagen opgeladen worden door elektriciteit die opgewekt wordt uit de zonnepanelen die op het dak van de maatschappelijke zetel, aan Mariadal, aanwezig zijn”, klinkt het. “Het verbruik van een elektrische wagen is zonder eigen productie ongeveer €4/100km wat minder dan de helft is van een gewone wagen. Als je zelf elektriciteit opwekt wordt dit nog een stuk lager. Ook de onderhoudskosten van een electrische wagen zijn nagenoeg nihil.”

Sam De Graeve, hoofdverdeler voor Nissan, overhandigde de sleutels aan voorzitter Koen De Clercq, in aanwezigheid van beide ondervoorzitters Stephan Van der Gucht en Eddie Van der Vieren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *