Militaire oefening op site van steenbakkerij

BEVEREN-WAAS / TEMSE / ZWIJNDRECHT – Schrik niet als u de volgende dagen geweerschoten hoort en legerwagens ziet rijden: het leger oefent in de regio voor operatie ‘Storm Tide’. Er zal ook geoefend worden op de site van de Steenbakkerij in Steendorp.

Dinsdag, woensdag en donderdag worden militaire oefeningen gehouden op verschillende locaties langs de Schelde. Het gaat om de operatie ‘Storm Tide’ waarbij geoefend wordt op het redden en in veiligheid brengen van burgers. Een compagnie van zo’n honderd militairen zal dinsdagochtend rond vijf uur een strandlanding uitvoeren aan Fort Sint-Marie in Kallo. Tussen acht en elf uur worden gevangen genomen burgers bevrijd op de site van Katoen Natie, waarna die in veiligheid worden gebracht in het veroverde fort. Rond 19.30 uur worden de bevrijde burgers met boten vervoerd naar de kazerne van Burcht.

In de nacht van dinsdag op woensdag (24-25/10)wordt een gijzeling geënsceneerd in de oude steenfabriek van Steendorp rond drie uur ’s nachts. Daarbij kunnen schoten gelost worden, en de lokale politie is op de hoogte. Ook daar worden de bevrijde burgers via de Schelde naar de kazerne van Burcht gevoerd.

Donderdag wordt opnieuw het reddingsscenario uitgevoerd in Kallo met een andere compagnie.

Bron: HN/GVA – MGB)

Komende nacht wordt een gijzeling geënsceneerd op de site van de oude steenbakkerij in Steendorp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *