Overvallers riskeren twee jaar cel

TEMSE – Drie mannen die verdacht worden van de mislukte overval op juwelier Thierens Van Wauwe in de Kouterstraat riskeren tot twee jaar cel. Ze probeerden de zaak gewapend binnen te dringen, maar werden buitengewerkt door de juwelier.

De hold-up vond plaats op 1 februari van dit jaar, vlak voor sluitingstijd. Twee mannen belden aan bij de juwelierszaak en probeerden bij het openen van de deur binnen te dringen. De mannen waren gewapend en één van hen droeg een scream-masker.

 

“Het was maar een speelgoedgeweer”
Dader Amin M.

Juwelier Thierens, die oog in oog stond met de gangsters, probeerde hen de toegang te verhinderen. Iets wat uiteindelijk ook lukte. De daders sloegen zonder buit op de vlucht. De juwelier, die aan het geweld enkele schaafwonden in zijn gezicht overhield, alarmeerde meteen de politie. Die zette een klopjacht in die uiteindelijk niets opleverde. Onder een auto vonden de agenten wel een sporttas die door de daders was gebruikt tijdens de overval. Daarin zat onder meer het scream-masker.

Na verder onderzoek konden tijdens de dagen die daarop volgden drie mannen worden opgepakt. Het ging om Soulaimane A., Amin M. en Bjarne D.W. uit Temse. Tijdens hun proces vrijdag in de correctionele rechtbank van Dendermonde werd er respectievelijk twee jaar, een jaar en een jaar cel gevraagd voor hun aandeel in de feiten.

“Het was maar een speelgoedgeweer”, gaf Amin M., die samen met Soulaimane A. aan de deur van de juwelier had gestaan, toe. “Ik wil elke straf aanvaarden, zolang ik maar niet naar de gevangenis moet.” Bjarne D.W. werd gezien als de chauffeur van de gangsters. Zelf verklaarde hij dat hij niet wist dat zijn passagiers van plan waren om een overval te plegen. “Mijn cliënt heeft een blanco strafblad en is allesbehalve een beroepscrimineel”, benadrukte zijn advocaat Heidi De Cauwer. “Ik dring aan op een werkstraf voor hem.”

Kruidvat

De drie mannen werden ook in verband gebracht met een overval op de winkel Kruidvat in de Kouterstraat in Temse, twee dagen voor de feiten bij juwelier Thierens Van Wauwe. Daar ontkenden ze iets mee te maken te hebben.

Vonnis op 17 november.

Bron: HN/GVA – Bert Foubert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *