aangevallen met hamer en mes: “We zijn er als familie sterker uitgekomen”

PUURS / TEMSE – Stephen G. uit Temse, de man die anderhalf jaar geleden zijn schoonmoeder in Puurs aanviel met een hamer, heeft van de rechtbank een voorwaardelijke straf gekregen.

De feiten speelden zich begin vorig jaar af in de woning van Stephens schoonmoeder, in de Vijverstraat in Puurs. G. had de aanval op zijn schoonmoeder tot in het kleinste detail voorbereid en reed tijdens zijn middagpauze naar de vrouw. Hij was een witte overall gaan kopen in een doe-het-zelfzaak en had een muts over zijn gezicht getrokken zodat hij niet zou herkend worden. De man belde aan en toen zijn schoonmoeder de deur opende, duwde hij haar naar binnen en takelde haar toe met een hamer en een mes.

“Het slachtoffer werd drie keer op het hoofd geslagen met de hamer en kreeg dan een messteek. Nadien deelde hij nog een slag uit met de hamer. Tot de vrouw in elkaar zakte”, zei de openbare aanklager. De echtgenoot van het slachtoffer zat tijdens de feiten nietsvermoedend in zijn duivenhok in de tuin.

Dochtertje bijhouden

Na de aanval vluchtte G. weg met de auto die hij van een collega mocht gebruiken. Het was die collega die de politie inlichtte toen hij in de krant van het voorval las en bovendien bloedsporen had teruggevonden in zijn voertuig. Die verklaring zorgde meteen voor de doorbraak in het dossier.

Stephen werd opgepakt en gaf de aanval op zijn schoonmoeder toe. Hij gaf ook toe waarom hij het gedaan had: omdat hij niet wou dat zij zijn dochtertje zou bijhouden. Iets wat de vrouw dolgraag wou doen. Maar Stephen had schrik dat het zou mislopen omdat zijn schoonmoeder met een alcoholprobleem kampte. “Toen de vriendin van Stephen voorstelde om hun kindje toch naar haar moeder te brengen, begon de man over een moordplan na te denken en voegde de daad uiteindelijk bij het woord.”

Het Openbaar Ministerie had het over een minutieus uitgekiende moordpoging en eiste tien jaar effectief.

Maar ondertussen zijn de plooien tussen Stephen en zijn schoonmoeder, ondanks het zware geweld dat hij gebruikt heeft, gladgestreken.

“Als hij mij echt wou vermoorden, dan had hij dat wel gedaan. Hij is een sterke man van 1,90 meter groot. Als hij echt wou, had hij de hersenen uit mijn hoofd geslagen. En ik kan het weten, want ik ben verpleegster van opleiding”, zei ze.

Tweede kans

“Hij heeft zijn spijt betuigd en we hebben samen al veel gesprekken gehad over het voorval. We zijn er als familie sterker uitgekomen. Stephen is zelfs helemaal opengebloeid. Ik heb hem een tweede kans gegeven en hoop dat het gerecht dat ook doet.”

De schoonmoeder zei ook dat ze haar alcoholprobleem ondertussen helemaal onder controle heeft en dat ze haar kleinkind al geregeld bijhoudt. Zonder dat er zich problemen stellen.

Uiteindelijk kwam G. er met vijf jaar voorwaardelijk vanaf en moet zich verder psychologisch laten behandelen.

Bron: HN/GVA – Theo Derkinderen

Stephen G. viel zijn schoonmoeder aan met een hamer. (foto:TDK)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *