Vlaamse subsidies voor rioleringswerken in de Landmolenstraat en omgeving

TEMSE – Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw (CD&V), heeft vijf subsidies toegekend voor de aanleg van volledig gescheiden rioleringsstelsels in het Waasland ondermeer in Sint-Niklaas, Temse en Kruibeke.

In Temse gaat het om een traject van 4.200 meter in Landmolenstraat, Lauwershoek en Schauselhoekstraat. Langs dit traject wonen 310 mensen, die vandaag hun huishoudelijk afvalwater via lokale inbuizingen en stukken open gracht lozen in de Hollebeek, Kraaibeek en Kleine Pismolenbeek. Na uitvoering van dit project zal het afvalwater aansluiten op de riolering in de Hollebeekstraat en zo verder naar de zuiveringsinstallatie van Temse. De rioleringswerken zelf kosten ongeveer 1,8 miljoen euro, de wegeniswerken ongeveer 0,4 miljoen euro. Voor de rioleringswerken verleent de minister een subsidie van 1,35 miljoen euro.

Joke Schauvliege: “De waterkwaliteit in Vlaanderen is de jongste decennia sterk verbeterd, omdat de meeste Vlaamse gezinnen intussen zijn aangesloten op het rioleringsstelsel. Hun afvalwater wordt gezuiverd en komt niet meer rechtstreeks in onze beken en rivieren terecht. De rioleringen hebben nog een andere functie: in tijden van hoge volumes neerslag kunnen zij het water beter afvoeren. De aanleg van dergelijke rioleringen is echter een dure zaak en ik ben tevreden dat ik vijf subsidie van in totaal 5,8 miljoen euro kan toekennen voor de verdere aanleg ervan in het Waasland.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *