Theaterzaal Roxy uitgebreid met volwaardige artiestenloges

TEMSE – Op vrijdag 29 september werd de nieuw artiestenfoyer van theaterzaal Roxy officieel geopend. Enkele jaren geleden kocht het gemeentebestuur hiervoor het aanpalende café Monty. De voormalige horecazaak werd volledig gestript en er werd een nieuw gedeelte bijgebouwd voor de realisatie van een foyer en bijhorende volwaardige artiestenloges.
De nieuwe foyer staat rechtstreeks in verbinding met het podium

De huidige Roxy werd gebouwd in 1947, was oorspronkelijk een cinemazaal en aangekocht door het gemeentebestuur in 1969″, vertelt schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA). “Van filmzaal werd het geleidelijk omgevormd tot een podium – annex theater-zaal.”

Doorheen de jaren evolueerde het gebouw naar een volwaardige professionele zaal.

“Er was evenwel een groot gebrek aan opslagruimte voor al het technisch materiaal dat verbonden is aan een theaterzaal”, weet Truyman. “En ook de artiestenloge hadden meerdere functies. Zowas er ook een keukentje en was het de opslagruimte voor het poetsmateriaal. Daartussen zat dan ook nog een bureel geprangd voor de geluidstechnieker, en de artiestendouches. Kortom veel te veel op een kleine ruimte.”

Toen het pand van het voormalige café Monty, naast de Roxy, te koop kwam groeide bij het gemeentebestuur het idee om op het aanbod in te gaan, de theaterzaal uit te breiden en de zaal nog meer te professionaliseren. Maar we dachten daarbij niet enkel aan de uitbreiding van de opslagruimte en extra plaats voor de artiesten maar ook de realisatie van een vormingslokaal gelinkt aan het cultuuraanbod. Daarbij kan dat lokaal ook gebruikt worden als polyvalente ruimte voor de Temsese verenigingen.”

De realisatie is uitgegroeid tot een complex bouwwerk deels renovatie en deels nieuwbouw.

Het voormalige café Monty werd omgevormd tot artiestenfoyer

“Daarbij diende de nieuwbouw volledig aan te sluiten op het niveau van het podium”, aldus schepen Truyman. “Zodat de artiesten rechtstreeks van in de foyer het podium kunnen bereiken. Tegelijk met deze werken werd vorig jaar ook de theaterzaal onder handen genomen. Zo werd er een nieuwe plankenvloer aangelegd en nieuwe vloerbekleding aangebracht, schilderwerken uitgevoerd en kwam er ook nieuwe technische bekabeling. Momenteel wordt de cinemazaal aangepakt. Zo kregen de zetels een nieuwe stoffering, is de vloerbekleding vernieuwd en werd er aan de treden ledverlichting aangebracht zodat als men even naar buiten moet tijdens een filmvoorstelling men makkelijk de trappen ziet.”

De officiële opening van de atiestenfoyer, met zowat 200 aanwezigen, ging gepaard met een feestelijk en vooral muzikaal gebeuren in samenwerking met het Temsese vrouwenkoor Temsicantat en de muziekacademie.

Het cultuurseizoen in de Roxy start op 6 oktober met stand-up comedian Henk Rijckaert en zijn voorstelling ‘Technostress’

Meer foto’s, klik hier
Meer info over het jaarprogramma van het cultuurcentrum, klik hier

In afwezigheid van burgemeester Luc De Ryck werd de nieuwe foyer geopend door waarnemend burgemeester Hugo Maes en schepen van Cultuur Lieve Truyman

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *