Woon- en zorgcentrum Huize Vincent in Tielrode gaat uitbreiden

TIELRODE – De vzw Woon-en zorgcentrum Huize Vincent te Tielrode start op 2 oktober met de tweede en laatste fase van de uitvoering van het masterplan. De komende 18 maanden worden er 43 woongelegenheden en een aantal zorgflats bijgebouwd en dit op de achterkant van de site aan de Burgemeester Heymanstraat. De bestuurders en de medewerkers verwelkomen de nieuwe bewoners graag vanaf maart 2019.

“In 2009 werd de eerste fase van de nieuwbouw gerealiseerd, aan de Antwerpesteenweg. Er kwam een hedendaags woonzorgcentrum met 60 woongelegenheden permanent verblijf en 4 woongelegenheden kortverblijf in de plaats van het oude rusthuis Sint- Jozef”, weet algemeen directeur Koan Van Wauwe. “In het nieuwe woonzorgcentrum werd vanaf de eerste dag sterk ingezet op kwaliteitsvolle zorg met aandacht voor huiselijkheid, familieparticipatie, professionaliteit en leefgroepwerking.”

De voorzijde van Huize Vincent

Naast de leefgroep voor personen met dementie, een leefgroep voor zorgbehoevende religieuzen en een leefgroep voor zwaar zorgbehoevende ouderen, kwam er ook een leefgroep voor zorgbehoevende doven. Op dit moment is Huize Vincent ook het enige woonzorgcentrum in Vlaanderen met een leefgroep voor doven. De leefgroepwerking laat toe om bewoners met een aantal gemeenschappelijke zorgnoden specialistische woonzorg aan te bieden. Daarbij worden de medewerkers opgeleid in het omgaan met de verschillende doelgroepen, inclusief gebarentaal. Zo ontvangt elke bewoner zorg op maat.
De voorbije jaren werd er hard gewerkt aan de voorbereiding van de uitbreidingsfase.

(Lees verder onder de advertentie)

“Wegens meermaals wijzigende financieringsregels en infrastructuurnormen werd de realisatie van de bijkomende woongelegenheden verdaagd tot op heden”, stelt Van Wauwe. “Aannemer Jan De Nul zal maandag 2 oktober starten met de afbraak van het oude kloostergebouw op de site. Zo wordt het terrein bouwrijp gemaakt voor de uitbreiding. Op deze manier wil het woonzorgcentrum een antwoord bieden op de zorgnoden in de regio. Naast het inzetten van bijkomende woongelegenheden zal het centrum ook verder zijn rol opnemen als lokaal knooppunt om mee de zorgnoden in de regio te behartigen.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *