Gedeeltelijke evacuatie bij brand in woonzorgcentrum

TIELRODE – Dinsdagochtend 26 september ontstond er een brandje op de tweede verdieping van Woonzorgcentrum Huize Vincent in Tielrode. Door het alerte optreden van het personeel kwamen de bewoners nooit in gevaar.

“De brand ontstond rond 7.20 uur in de sturingscabine van een goederenlift op tweede verdieping” aldus directeur Koen Van Wauwe. “Hierdoor kwam er een zekere rookontwikkeling vrij. Door het alert optreden van het personeel werd er snel overgegaan tot de evacuatie van de bewoners naar een veilige aanpalende ruimte op dezelfde verdieping. Mede door de verschillende hulpdiensten, die snel ter plaatse waren was de situatie vrij snel onder controle en zijn de bewoners en personeel gevrijwaard gebleven van enige lichamelijke schade. Ook de materiële schade is beperkt gebleven zodat de zorg- en dienstverlening aan de 64 bewoners niet in het gedrang kwam.”

De hulpdiensten waren snel ter plaatse (foto: (C) Bert Foubert)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *