De Zaat Raast – Festival of Sportcars – voor de 12e keer op de Markt

TEMSE – Komende zondag 13 Augustus vindt op en rond de Markt van Temse, na het retrowielerevenement Groote Prijs Jules Deschepper, voor de 12e maal het oldtimerevent DE ZAAT RAAST – FESTIVAL OF SPORTSCARS plaats. Deze editie wordt opnieuw een uitzonderlijke dag voor liefhebbers van klassieke sportwagens.
De Zaat Raast, voor de 12e keer op de Markt…

“Enkel klassieke SPORTWAGENS gebouwd voor 1978 worden toegelaten, hoewel wij ons al eens een zijsprong naar jongere exclusieve sportwagens durven permitteren”, aldus mede-organisator Danny Van broeck. “Intussen hebben 160 wagens ingeschreven en mogen wij opnieuw meer dan ooit van een vol huis spreken.”

Het Festival of Sportscars eindigt in het sfeervolle kader van de Markt van Temse. Ze komen aan op de markt – na een rit van 150 km doorheen de Vlaamse Ardennen – vanaf 15 uur.

De meest legendarische merken en modellen op sportwagengebied zijn aanwezig: Ferrari, Maserati, Porsche, Aston Martin, Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Alpine-Renault, Alfa Romeo, Triumph, Morgan, Ford Mustang, Chevrolet Corvette en nog veel meer. Daarnaast verwachten we ook enkele zeer exclusieve modellen op de Markt die ook bij kenners de wenkbrauwen zullen doen fronsen.

Voor de deelnemers aan de toertocht is het steeds weer een kick om tussen het massaal toegestroomde publiek de Markt op te rijden. Ook de traditionele Dunlop-boog is weer aanwezig en geeft een extra touch aan het sportieve karakter.

WIN EEN SLIPCURSUS OF EEN VIP-FILMARRANGEMENT
Dankzij de twee hoofdsponsors van het gebeuren kan men op de Markt deelnemen aan een leuke en eenvoudige bezoekerswedstrijd. Enkele eenvoudige vraagjes en een schiftingsvraag oplossen en misschien win je wel een slipcursus bij Jesco Auto Training School te Puurs.
Voor de jongsten is er de Assutron-ballonwedstrijd : de verst vliegende ballon ontvangt een VIP-ticket voor 4 personen voor de nieuwste Disney-film “Cars 3”

MUZIKALE ANIMATIE MET RADIO MARTIKO
Voor de tweede maal zijn de DJ’s van Radio Martiko te gast op de Markt van Temse. Met hun unieke sound vanuit hun retro-caravan betoveren zij iedereen met Brazilian beat of Armeense rock ’n roll, Franse mambo of Iranese surf, Chinese twist of Belgische buikdans. Vorig jaar kon alvast niemand blijven stilzitten door hun zwoele beats. Zij nemen iedereen mee naar stomende clubs in Chicago, het Haïtiaanse carnaval, de buitenwijken van Lagos en een filmset in Bombay.

FOODTRUCKS – DRIVERS BAR
Honger of dorst zal men op De Zaat Raast-Festival of Sportscars zeker niet hebben. Naast de Drivers Bar met de bieren van Gouden Carolus op het vat verwelkomen wij een 5-tal retro foodtrucks met de meest uiteenlopende hippe hapjes, zowel hartige als zoet.

GASTENPARKING VOOR ANDERE OLDTIMERS
Ook wie niet inschreef voor deelname aan het Festival of Sportcars is van harte welkom met zijn of haar oldtimer. En dat hoeft echt geen klassieke sportwagen te zijn: voor alle gezinswagens, bedrijfswagens, grote en kleine busjes, vrachtwagens, gebouwd voor 1978, hebben wij een plaats gereserveerd (let op : zo lang de voorraad strekt) op de esplanade voor het AC De Zaat aan het Frans Boelplein.

De toegang tot het hele spektakel op en rond de Markt van Temse is volledig GRATIS.

De Zaat Raast – Festival of Sportscars is een organisatie van Koen Poschet, Daniël Peeters, Marc Blemberg, Martin Thienpont, Lieve Van Gasse en Danny Van Broeck in samenwerking met het Gemeentebestuur van Temse en diverse sponsors.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *