Inwoners Tielrode krijgen levenslang korting op Kerel bier

Groot volksfeest gepland voor alle Tielrodenaren

TIELRODE – Tijdens een groot volksfeest volgende week kunnen alle Tielrodenaren gratis hun eigen Kerel-paspoort afhalen, met recht op levenslang 35% korting. Met die stunt wil de binnenkort openende brouwerij VBDCK de band met de inwoners nauw aanhalen.

“Tijdens een groot volksfeest volgende week maken de Tielrodenaren als eerste kennis met hun Kerel”
Charlotte De Cock

Brouwerij VBDCK

Precies 150 jaar nadat in de schaduw van de kerk in Tielrode een brouwerij werd opgestart, opent de familie De Cock deze zomer daar haar gloednieuwe VBDCK Brouwerij. Ze brengt het verloren gewaande streekbier Kerel terug op de markt. Het in 1908 gelanceerde bier leek verloren gegaan, maar uit één in de kelders achtergebleven flesje liet de familie het gist-DNA achterhalen. Gevolg is er dat er sinds kort opnieuw Kerel wordt gebrouwen in de vernieuwde brouwerij. En het zijn de Tielrodenaren die op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli als eersten mogen kennismaken met de Kerel.

Vooraf online registreren
Tielrodenaren kunnen zich op voorhand online registeren via www.vbdck.be  (tot 26 juni) om naar het feest te komen, de site aan de Antwerpse Steenweg te bezoeken, de nieuwe KEREL als eerste te proeven én hun gratis KEREL paspoort op te halen. Met dat paspoort krijgen alle Tielrodenaren
levenslang korting krijgen op KEREL bier.

“Dit moet de brouwerij van de Tielrodenaren zijn”, klinkt het kordaat bij Charlotte De Cock. “Dat wilden we van bij de start duidelijk maken. Zodra we plannen hadden om terug een brouwerij te starten, hebben we meteen de Tielrodenaren op de hoogte gebracht. En we blijven de band met de inwoners nauw aanhalen. Woensdag (21 juni red.) krijgen alle Tielrodenaren een uitnodiging in de bus. Volgende week mogen zij als eersten komen kennismaken met de brouwerij en natuurlijk ook met het bier”, kondigt Charlotte De Cock aan.

Tielrodenaren die volgende week langskomen, bezoeken de site aan de Antwerpse Steenweg en proeven het bier, maar ze gaan ook naar huis met een persoonlijk Kerel-paspoort.

De Kerel

“Elke Tielrodenaar krijgt zo’n gratis paspoort en dat geeft levenslang recht op een korting van 35% op ons bier in onze eigen winkel en in onze eigen webshop. Wie niet in Tielrode woont, kan zo’n paspoort aankopen. Bezitters van een paspoort krijgen nog meer voordelen. Er vallen vluchten te winnen met onze eigen Kerel-ballon, er komen evenementen exclusief voor houders van een paspoort en er komt zelfs een verkiezing van de Kerel van het Jaar”, verklapt Charlotte De Cock.

Dat de Tielrodenaren zich betrokken voelen, merkt iedereen die door het dorp rijdt. “We hebben een poster verspreid en wie deze voor de venster hangt, kan een doos bier winnen. We hadden nooit kunnen denken dat het zo’n succes zou zijn. De respons is enorm: overal zien we posters opduiken. Het belooft volgende week echt een volksfeest te worden, waar de Tielrodenaren hún streekbier komen proeven!”

www.vbdck.be

Bron: HN/GVA- Guy Van Vliet

Mélanie, Philippe, Charlotte en Jozef De Cock van de VBDCK brouwerij organiseren een groot volksfeest

Leer hieronder meer…

BDCK Brewery – Untouched by monks

Grapefruit Ipa

Toen familie De Cock in 2015 de oude brouwerij van Verbeeck-Back kocht in Tielrode (Temse), hadden ze geen idee welke rijkdom er verscholen lag in de oude kelder. Tot dan dacht iedereen dat het populaire streekbier KEREL dat door Jules Verbeeck en Laura Back in 1908 werd gebrouwen, verloren was gegaan. De brouwerij, actief sinds 1867, had zijn deuren gesloten in 1966 en alle originele bieren gingen verloren. Behalve één flesje dat in de kelder onder een berg puin verscholen lag. Het flesje werd door het VBDCK-brouwteam en een team van Belgische experts geanalyseerd om het gist-DNA te achterhalen. Na grondige research wordt er sinds kort opnieuw gebrouwen in de vernieuwde brouwerij die omgedoopt werd tot VBDCK Brewery (Verbeeck-Back-De Cock). In het hart van bierland, naast de Tielroodse kerk maar ‘untouched by monks’.

__________________________________________________________________________________________________________

KEREL – Belgian beer by and for independent drinkers

Saison

KEREL is een iconisch bier. In 1908 brouwde Jules Verbeeck de eerste versie ervan. In het begin was dit enkel bier van hoge gisting maar later schakelde hij als eerste brouwer in de streek over op een nieuwe bereidinsgwijze. Uiteindelijk werd hij bekend voor zijn lage gistingsbier, tafelbier, kriekenbier en uiteindelijk het kerelsbier.

Vandaag brouwt familie De Cock verschillende versies van de KEREL. Stuk voor stuk spannende en eigenzinnige bieren. Ondermeer de Stout, Saison en Grapefruit IPA zijn vanaf eind juni verkrijgbaar in geselecteerde horeca, gespecialiseerde handelszaken en in de webshop van www.vbdck.be. In de webshop zijn ook andere variëteiten verkrijgbaar.

De dorpelingen van Tielrode zijn alvast gelukkig dat ‘hun’ bier herrezen is. Ze worden door familie De Cock dan ook persoonlijk betrokken in dit nieuwe verhaal. Elke inwoner krijgt een gratis KEREL-paspoort met levenslang korting.

__________________________________________________________________________________________________________

The Home of Kerel – Stay at the home of KEREL in the Belgian beer heartland

Stout

VBDCK is veel meer dan een brouwerij. Het is een plek waar je mee kan helpen brouwen, proeven, ervaren, tot rust komen -of net helemaal niet- en overnachten in één van de KEREL-kamers. Ook de voormalige brouwerswoning wordt grondig gerenoveerd door Jao Smet van io-architecten in samenwerking met Zware Jongens, het bureau dat sinds de aanvang het volledige concept ontwikkelde. Aan de B&B met 7 kamers en 1 suite, dat na de zomer zijn deuren opent, is ook een SPA waar je o.a. ondergedompeld wordt in een ‘hop floating’ bad voor wat levensnoodzakelijke ‘R.E.S.T.’ (Restricted Environmental Stimulation Therapy). VBDCK wordt een plek waar de bijzondere ervaring al start zodra je uit je auto stapt. Uitzonderlijke licht- en geluidseffecten (uit de VBDCK Soundbank) brengen je onmiddellijk in een eigenzinnige sfeer die eigen is aan de complete ervaring.

In de tuin (‘A secluded paradise’) kan je tot rust komen in een stukje natuur dat de geschiedenis van de oude brouwerij ademt. De familie De Cock legde er een boomgaard aan met geënte kriekelaars, afstammelingen van de enige overgebleven eeuwenoude kriekelaar. Op die manier hopen ze terug de echte Schaarbeekse krieken te kweken en te gebruiken in de brouwerij.

In de tasting room met zicht op de tuin, boomgaard, petanquebaan en grazende schapen (die je ook mag helpen scheren als je dat wilt) kan je proeven van KEREL. De nieuwe aanbouw met veel glaspartijen brengt de vrienden van KEREL in contact met de natuur én biedt ook zicht op de kerk van Tielrode. Maar vergis je niet, paters zijn aan het KEREL bier niet te pas gekomen. De tasting room is uiteraard ook de ideale locatie voor een bijzonder feest, een receptie of een meeting.

Om de KEREL-experience nog een niveau hoger te tillen, neemt professioneel ballonvaarder en VBDCK-eigenaar Philippe De Cock je vanuit de tuin mee in een ballonvlucht zodat je Tielrode en de brouwerij van op afstand kan bewonderen, vanuit één van de bijzondere KEREL luchtballons.

 

4 gedachtes over “Inwoners Tielrode krijgen levenslang korting op Kerel bier”

 1. Aan gans de familie een dikke proficiat.
  Knap werk geleverd en het resultaat mag gezien worden.
  Wij ( Aloys en Denise ) wensen jullie veel succes met
  jullie nieuw bedrijf, en dat we we als buren het goed
  met elkaar kunnen vinden.
  PROFICIAT !!!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *