Theater geeft kansen

TEMSE – Begin dit schooljaar startte Theater Flanel, Onderwijsopbouwwerk van het OCMW en de dienst integratie Temse Theater Geeft Kansen. Theater Geeft Kansen is een project dat letterlijk kansen geeft aan alle kinderen van het 5de en 6de leerjaar in Temse die nog nooit toneel gespeeld hebben.

Uiteindelijk werden er 11 kinderen uitgeloot om een jaar lang theater te maken onder professionele begeleiding van Theater Flanel.

Een heel jaar lang hebben de kinderen zich kunnen ontplooien. Ze hebben talenten ontdekt waarvan ze anders misschien nooit wisten dat ze erover beschikten. Ze hebben nieuwe vrienden leren kennen. Ze hebben alle aspecten van theater leren kennen…. Kortom, het was een boeiend en leerrijk jaar voor de kinderen en natuurlijk ook voor hun begeleiders.

Het jaar werd afgelopen weekend afgesloten met een knaller van formaat! Dit met 3 voorstellingen van “Le Petit Premier”, een complete theaterproductie gespeeld door de kinderen zelf. Het stuk, geschreven en geregisseerd door Joline Van Steenbergen en Hans Cools, was gebaseerd op “De kleine Prins” en paste dus perfect bij de spelertjes.

Kinderen: Insaf, Margo, Tiffany, Ieme, Marie, Maura, Amy, Siska, Leander, Esther en Elenor.
Begeleiders/regisseurs: Joline Van Steenbergen, Hans Cools
project gerealiseerd met de steun van het Mecenaatsfonds ING België, met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Meer foto’s, klik hier

De kinderen samen met regisseurs Joline Van Steenbergen en Hans Cools

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *