Komend weekend veel ambiance tijdens ’t Gelaeg Kriebelt in Steendorp

STEENDORP – Komend weekend is het feest in het centrum van Steendorp. In een grote feesttent aan de Oeverdam, vlakbij het dorpsplein, vindt ’t Gelaeg Kriebelt plaats.  Het is meteen de start van het zomerseizoen in groot-Temse.
Dit weekend veel Nederlandstalige ambiance tijdens ’t Gelaeg Kriebelt

Zaterdag is er vanaf 8 uur een gratis rommelmarkt in de Gelaagstraat.

Vanaf 14 uur is er in de tent een optreden van Jan Plezier.
Hij maakte in de jaren ’90 deel uit van Boysband: een jongensgroep met een toch wel evidente naam. Het was het tijdperk van ‘Tien om te Zien’, en de groep scoorde toen onder meer met ‘Blijf aan de schoolpoort staan’ enkele zomerhits, tot men er in 2001 mee ophield. Sinds enige tijd staat Jo opnieuw solo op het podium als Jo Plezier en als notoir fuifbeest brengt hij Nederlandstalige ambiancenummers.

Nog meer ambiance vanaf 17.30 uur met de beroemdste cafébaas van Temse en wijde omgeving.
Herman Brys, zaakvoerder van café ’t Schrijverke aan de Guido Gezelleplaats, zet met zijn Nederlandstalige coverband ‘50 Tinten Brijs de tent in vuur en vlam. Het is meteen het eerste optreden van de groep dit zomerseizoen. Dat brengt hen weer naar alle uithoeken van Vlaanderen de komende maanden. Maar de aftrap geven ze dus in Steendorp.

De eerste dag van ’t Gelaeg Kriebelt wordt vanaf 20 uur feestend afgesloten met Vlaanderen Zingt. Dit jaar met Maarten Cox, hij vormt samen met Peter Thys en Toon Meuris het trio Tri-Plex.
Zij houden eraan muziek te brengen voor iedereen. Covers staan voorop, maar met een eigen touch. Zo brengen zij ondermeer Dromen zijn Bedrog van Marco Borsato als een tango.

Zondag is er dan een grootse moederdagbrunch met kinderanimatie gebracht door goochelaar/ballonkunstenaar Mell D, en ’s namiddags vnaf 14.30 bingo met tussendoor travestieoptredens.

Meer info: www.facebook.com/tGelaegKriebelt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *