Schepen Freddy Verbeke stopt op 28 augustus

Schepen heeft politieke carrière van bijna 35 jaar
TEMSE – Freddy Verbeke (CD&V), schepen van ondermeer Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken, verlaat de politiek. In de gemeenteraadszitting van maandag 28 augustus neemt hij afscheid. Hij verlaat zowel het schepencollege als de gemeenteraad.
Freddy Verbeke

In diezelfde gemeenteraadszitting wordt zijn plaats als raadslid ingenomen door eerste opvolger Miet Van Landeghem en wordt de nieuwe schepen verkozen.
CD&V-voorzitter Ingrid Deschepper maakte begin deze week het nieuws bekend bij de bevoegde partijinstanties, waarna de procedure voor de opvolging is ingezet.

“Schepen Verbeke heeft altijd vooropgesteld deze legislatuur niet te zullen uitdoen tot het einde. Voor hem is het moment van ontslag binnenkort aangebroken”, aldus Ingrid Deschepper.

CD&V-raadsleden kunnen hun kandidatuur voor schepen bij de voorzitter indienen tegen 31 mei. et partijbestuur beslist op 13 juni.

Freddy Verbeke (°Temse, 1946) trad in 1983 in de politiek.
Na zes jaar OCMW-raadslid werd hij in 1989 schepen, met als voornaamste bevoegdheden Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken.

“Hij ontpopte zich van meet af aan als een revelatie, viel op door zijn gedrevenheid, visie en dossierkennis, en werd in hoge mate de architect van het hedendaagse Temse”, weet Deschepper. “Als hij op 28 augustus stopt, blikt hij terug op een politieke carrière van bijna 35 jaar, waarvan bijna 28 als schepen.

Een gedachte over “Schepen Freddy Verbeke stopt op 28 augustus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *