Burgerinitiatief Red De Roomacker organiseert avondwandeling

TIELRODE – Burgerinitiatief ‘Red De Roomacker’ organiseert nu vrijdag 12 mei vanaf 18 uur een avondwandeling langs de typische Tielroodse kerkwegels en de cuesta waar het bedrijf Matexi een verkaveling wil neerpoten.
De wandeling gaat uiteraard ook langs de Waaslandse cuesta

“De bedoeling is om eens te meer het burgerverzet tegen de geplande verkaveling onder de aandacht te brengen én om geld in te zamelen om de komende acties mee te sponsoren”, stelt Peter Otten van de burgerbeweging. “Zoals men wellicht weet buigen de gemeenteraad van Temse en aansluitend het college zich voor het eind van deze maand over het al dan niet toestaan van de vergunning voor de wegeniswerken die nodig zijn voor de verkaveling van Matexi. Hoe de stemming zal verlopen weten we niet, maar het burgerinitiatief heeft de afgelopen weken ettelijke gemeenteraadsleden opgezocht om hen te overtuigen om tegen de vergunning te stemmen. Daarnaast zijn we ook bij de Gecoro-adviesraad, dat is gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening die het college of de gemeenteraad adviseert inzake het ruimtelijk beleid van de gemeente, ons dossier gaan bepleiten. De gebruikte argumenten zijn ondermeer het waardevol landschap, de delicate waterhuishouding van het domein, de gevaarlijke verkeerssituatie tussen de Hof-, de Kerk- en de Burgemeester A. Heymanstraat, en de wegen in de buurt die niet voorzien zijn op extra auto’s, fietsers en voetgangers.

Burgerinitiatief Red De Roomacker roept daarom alle Tielrodenaren, Temsenaren en sympathisanten op om komende vrijdag 12 mei in grote getale deel te nemen aan de avondwandeling om aan de beslissingnemers te laten zien dat het protest tegen de Matexiverkaving nog is toegenomen in kracht. Vertrekken kan tussen 18 en 19 uur aan het Gildenhuis in Tielrode.

“De deelnemers kunnen twee afstanden afleggen, of de 4 of de 8 kilometer wandeling”, weet Otten. “De paden zijn bijna volledig verkeersvrij – we maken gebruik van de unieke, typische kerkwegels die Tielrode rijk is – en uiteraard passeren we langs onze mooie Roomacker-cuesta. Wie wil kan onderweg een plezante vragenlijst invullen en misschien nog wel een leuke prijs in de wacht spelen. De bedoeling is om eens te meer het burgerverzet tegen de geplande verkaveling onder de aandacht te brengen én om geld in te zamelen om de komende acties mee te sponsoren.

Deelname is 5 euro persoon (1 euro voor min-14-jarigen) en een drankje of ijsje is inbegrepen. Drank, broodjes en rijstpap moeten de hongerige magen én de kas spijzen.

Meer info op de Red De Roomacker Facebook pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *