Eerste Landbouwmarkt al meteen druk bezocht

TEMSE/TIELRODE- Op initiatief van Jens Van Meervenne organiseert gemeente Temse en Landbouwoverleg Temse voortaan elke derde zaterdag van de maand een landbouwmarkt op het kerkplein van Tielrode. Land- en tuinbouwers bieden er hun verse producten aan, rechtstreeks van de hoeve naar de consument. Dit alles in een charmant en gezellig kader. De eerste editie die voor de gelegenheid plaatsvond op Paaszaterdag lokte heel wat bezoekers naar het centrum van de Durmegemeente.
Jens Van Meervenne 2017
initiatiefnemer Jens Van Meervenne

Deze eerste editie van de Landbouwmarkt is de start van een hopelijk lang traditie”, klonk het bij schepen van Milieu Franky De Graeve (CD&V) “Waarom Landbouwmarkt ?, wel omdat de Boerenmarkt al bestaat, die organiseert men al meer dan elf jaar op Hollebeek. Het initiatief voor deze markt komt van Jens Van Meervenne. Zijn eindwerk voor zijn bachelorsdiploma was het opstarten van een Landbouwmarkt. Hij heeft alles in de praktijk uitgewerkt. Met het gemeentebestuur hebben we daar onmiddellijk op ingepikt. Omdat in de kleine gemeenschappen waar de lokale winkelier steeds meer en meer verdwijnt er nood aan was. En het belangrijkste is dat de meeste producten die hier aangeboden worden deel uitmaken van de korte keten. Dat wil zeggen dat ze aangeboden worden door de landbouwers zelf.”

Ondanks de regen die ’s ochtends van de partij was vonden heel wat geïntresseerden de weg naar Tielrode.

“De deelnemende landbouwers zijn alvast heel tevreden met de verkoop bij deze eerste editie”, aldus De Graeve. “In Temse zijn er nog zowat 75 land – en tuinbouwers en die willen we met dit initiatief steunen.”

Naar aanleiding van de start van de Landbouwmarkt bracht belleman Gereard Vercauteren trouwens een ‘special act‘. Hij bracht het lied ‘De Lustigen Boer‘ live voor een levend publiek.

Meer foto’s, klik hier

Landbouwmarkt Tielrode 2017
Er vonden al meteen heel wat geïnteresseerden de weg naar de Landbouwmarkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *