Theater Flanel wedt met de Duivel

TEMSE – Dit weekend brengt Theater Flanel uit Temse Fausto op de planken. Na het succes van Sunjata vorig jaar zocht de vereniging naar een nieuwe uitdaging. Die werd gevonden in de bewerking van Jan Maillard van Goethe’s Fausto. Dit stuk dat enkele jaren geleden door poppentheater Froe Froe werd gebracht zorgde zowel qua vormgeving als qua spel voor de nodig uitdaging.
Flanel Fausto_2 2017
Theater Flanel brengt dit weekend Fausto op de planken

Na het binnenhalen van 4 Gulden Spots vorig jaar zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen.

De regie is opnieuw in handen van ‘talent uit eigen rangen’ Elisa Goossens. Naar analogie met het stuk haalde zij de ziel uit de lijven van onze acteurs en medewerkers om zo opnieuw een stuk op de planken te kunnen brengen waar Theater Flanel trots op kan zijn.

De huisband Closer to home onder leiding van Simon Weetjens zorgt wederom voor live muzikale ondersteuning. En het stuk zelf? Dat brengt het verhaal van professor Fausto, ongewild wordt hij het onderwerp van een weddenschap tussen God en Mefisto, de duivel.

God en de duivel sluiten een deal. De inzet? Fausto’s ziel. Fausto verlangt naar inzicht, naar macht, naar antwoorden op grote levensvragen. Hij verlangt meer dan boekenwijsheid en wetenschap. Maar zijn tijd tikt weg. Zijn laatste hulpkreet wordt beantwoord met het verschijnen van Mefistofeles…

Dit weekend in de Emiel Naudtszaal te Elversele. Tickets en info www.theaterflanel.be/fausto

Klik hieronder door voor de volledige cast

God: Simon Weetjens
Mefisto: Silke Claessens
Fausto: Thomas Vanhille
Diego: Matthias Joris
Mensen: Eline Muylaert
Elise Neyt
Tyra Wilssens
Pablo: Robbe De Graeve
Beer: Robbe De Graeve
Dames: Eline Muylaert
Elise Neyt
Greta: Tyra Wilssens
Mama: Elise Neyt
Carmen: Eline Muylaert
Manollo: Robbe De Graeve
Dirigent en percussie: Simon Weetjens
Gitaar: Vincent Vercruyssen
Piano: Tim De Smet
Cello: Pieter-Jan De Smet
Contrabas: Dries Van Gasse
Synthesizer: Jedidja Weetjens
Viool: Hannelore Weetjens
Accordeon en piano: Jedidja Weetjens
Componisten: Pieter-Jan De Smet, Tim De Smet en Simon Weetjens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *