Duwbak vrijdagvoormiddag overgebracht naar Rupelmonde

TEMSE – Tientallen Temsenaren keken donderdagnamiddag  6 april toe hoe een kolossale drijvende bok, met een hijsvermogen van 300 ton, de vorige maand gezonken duwbak ter hoogte van de brug uit de Schelde haalde.  Vrijdagvoormiddag werd de duwbak naar Rupelmonde gebracht.

De spectaculaire klus verliep vlotter dan gedacht, omdat er tegen de verwachtingen in geen extra verankering nodig bleek. Bij het leegpompen van het schip bleek dat het grootste deel van de lading weggespoeld was. Nadat de resterende vracht overgeladen werd, was de duwbak klaar om overgebracht te worden naar de Scheldewerf in Rupelmonde. Dit gebeurde vrijdag even na 10 uur. In Rupelmonde zal de schade aan de duwbak opgemeten worden. Wat nog rest van de lading, zal aangeboden worden aan de eigenaar.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0487

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *