Toeristisch seizoen officieel in gang geschoten

Electrisch treintje, fietsverhuur en City-Golf nieuw in het toeristisch aanbod
Temsese pralines voortaan zoet visitekaartje voor de gemeente
TEMSE – In de feestzaal van het oud-gemeentehuis werd de officiële start gegeven van het toeristisch seizoen. Naast de jaarlijks terugkerende evenementen en activiteiten pakt de dienst Toerisme, in samenwerking met het gemeentebestuur, uit met een aantal nieuwigheden. Daarbij ook een nieuwe zoete Temsese lekkernij.

Schepen van Toerisme Franky De Graeve stelde de toeristische nieuwigheden kort voor. De diverse projecten werden toegelicht door de initiatiefnemers door middel van een kort interview door burgemeester Luc De Ryck.

Komende zomer zal er de mogelijkheid zijn om met een electrisch stiltetreintje een deel van het centrum en de polders richting Tielrode te verkennen.
“Zo kunnen verenigingen en vriendenkringen het centrum van Temse en het natuurschoon rond de Schelde – en Durmeoevers ontdekken met een rondrit van maximaal 2 uur”, stelt schepen van Toerisme Franky De Graeve (CD&V). “Het is een initiatief van Toon Pauwels. De prijs is 19.50 euro per persoon of 273 euro per groep.

De gemeente start, in samenwerking met DeBikeStore, ook met fietsverhuur voor toeristen die de regio al fietsend willen doorkruisen.
“Het is een onderbouwd fietsverhuursysteem met 12 stadsfietsen van degelijke kwaliteit die kunnen gereserveerd worden voor een ontspannende fietstocht langsheen Durme en Scheldeoevers of locaties naar eigen keuze”, weet De Graeve.

Wie op een andere manier Temse-centrum wil leren kennen kan dat voortaan ook met City-Golf.
“Dit is een nieuwe sportieve activiteit voor verenigingen of vriendenkring, vanaf 10 personen in Temse-centrum”, aldus de schepen van Toerisme. “Men krijgt de mogelijkheid om een balletje te slaan op 6 of 9 locaties. Een team van City-Golf begeleidt de groepe langsheen het parcours en vertelt tussen de golfslagen door over de Boelwerf, streekbier, kaailopers en nog veel meer.”

Vanaf heden beschikt de gemeente Temse ook over twee eigen pralines, die werden gelanceerd tijdens de voorstelling van het toeristisch seizoen.

DSC_0162
Temse beschikt voortaan over zoete visitekaartjes

“Het gaat om gepersonaliseerde pralines, waarop de naam Temse en het logo van de gemeente prijkt”, kondigde schepen voor Toerisme Franky De Graeve (CD&V) aan. “We gebruiken de pralines als een zoet visitekaartje van onze gemeente en zetten Temse op deze manier extra in de kijker. We zullen de pralines aanbieden tijdens alle gemeentelijke recepties, maar onder meer ook bij de viering van jubilarissen”, aldus schepen De Graeve. Het concept en het recept voor de praline werden ontworpen door chocolatier Freddy Verschooren, wiens bedrijf in Kruibeke is gevestigd, maar van Steendorp afkomstig is. Zijn zoon Sebastiaan komt binnenkort in Temse wonen.
“We maakten eerder al een praline naar aanleiding van de feestelijkheden rond Mercator in Rupelmonde en nu is er dus ook de praline voor Temse”, toonde Sebastiaan Verschooren. “We hebben twee verschillende pralines. De praline in melkchocolade is gevuld met praliné. Een bewuste keuze omdat dit nu eenmaal de populairste smaak is. De praline in pure chocolade kreeg een vulling van passievruchten en champagne. Een lekkere en aparte smaak, die deze praline toch wel bijzonder maakt”, verklapte Sebastiaan Verschooren de samenstelling van de pralines. (bron: HN/GVA)

Hij ziet de pralines als een lekkere en stijlvolle manier om de gemeente aantrekkelijk te promoten. Zo zouden de pralines ook een relatiegeschenk kunnen worden, als er bijzondere gasten een bezoek brengen aan de Scheldegemeente.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0156
Burgemeester Luc De Ryck met schepenen, gemeenteraadsleden, belleman Gerard Vercauteren, hostessen, voorzitter Toerisme Temse, en de initiatiefnemers van de diverse projecten die toegelicht werden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *