Weergoden zijn carnavalsstoet gunstig gezind

TEMSE – Ondanks het herfstige weer was er toch heel wat belangstelling voor de 40ste editie van de carnavalsstoet in Temse, maar wel niet zoals voorgaande jaren, toen het steevast mooi weer was. Maar de weergoden waren Temse wel gunstig gezind, Het was winderig maar het bleef heel de dag droog.
Carnavalstoet Temse 2017 (59)
De Orde van de Baksteen

Zaterdagnamiddag werd tijdens het kindercarnaval, spelenderwijs met een spelletje carnavalsbingo, de Jeugdprins en -Prinses gekozen. Milan Verhulst (11) en Cloé Draguet (9) hadden het geluk aan hun zijde en kregen zo een ereplaats in de cavalcade.

Het carnavalscomité gaat er prat op dat hun stoet één van de grootste van de regio is met tal van topgroepen uit het Waasland en daarbuiten.

Daarbij is De Orde van de baksteen, het carnavalscomité van Steendorp één van de groepen die met hun thema steeds zorgt voor een knipoog naar de actualiteit van het voorbije jaar. Zij “Reden dit joar deur Teimst mit ‘Zwarte Kloas en zin kleurpieten en -mieten”.

De strijd om de eerste plaats wordt ook dit jaar weer ongemeen spannend. Hoewel de klokkenluiders van Nabukodonosor uit Bazel één van de grote favorieten zijn. Voor de stoet in Temse wijzigden zijn hun thema in ’t Carnavalt onder den Beiaard, voor den den 40ste keer, awa..
Er zijn wel een aantal groepen die roet in het eten kunnen gooien zoals de Sharky’s met hun thema Party in Hell, Dance with the devil of de Oeteldonkers met ‘Wij hebben een lumineus idee’.

Of zal een Hamse groep als derde hond in het kegelspel met het been gaan lopen ?

Maandagavond na de popverbranding aan het gemeentehuis wordt de uitslag van de jury bekend gemaakt.

Meer foto’s, klik hier

Carnavalstoet Temse 2017 (1)
De Fuivers met ‘Love & Peace’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *