Juwelier werkt overvallers buiten

TEMSE – De juwelier van juwelenzaak Thierens Van Wauwe in de Kouterstraat in Temse heeft woensdag 1 februari twee gewapende overvallers buitengewerkt. De gangsters, waarvan er één een scream-masker droeg, hadden aangebeld en probeerden binnen te dringen.

De twee mannen die kort voor 18 uur probeerden om een hold-up te plegen op de bekende juwelierszaak, keerden van een kale reis terug. Een van de twee had aangebeld aan de deur omdat er geen vrije toegang is tot de winkel. De juwelier zag dat er één persoon stond, en opende de deur. Net op dat moment sprong de tweede overvaller tevoorschijn. Die had een vuurwapen bij zich en droeg een scream-masker.

Stampen en schoppen

De twee probeerden binnen te dringen, maar de juwelier ging niet opzij. “De man kreeg stampen en schoppen, maar hij bleef de doorgang voor de gangsters versperren”, zegt commissaris Katty De Bruyn van de lokale politie van Temse-Kruibeke. “Uiteindelijk slaagde hij erin om de deur opnieuw te sluiten en de indringers te verjagen. Daarna sloegen de overvallers op de vlucht. Er kon geen buit worden gemaakt.”

Klopjacht

De juwelier, die door het geweld enkele schaafwonden in zijn gezicht had opgelopen, alarmeerde meteen na de feiten de politie. Die zette dadelijk een klopjacht in. Daaraan namen ook de politiekorpsen van Sint-Niklaas

en Hamme-Waasmunster deel. Er werd ook nog een helikopter van de federale politie ingezet. Die speurde de omgeving af. De zoektocht leverde uiteindelijk niets op. Onder een auto vonden de agenten wel een sporttas terug die door de daders was gebruikt tijdens de overal. Daarin zat onder meer het scream-masker.

Op maandag werd ook al een filiaal van Kruidvat in dezelfde straat overvallen door een gewapende en gemaskerde gangster. Voorlopig is het niet duidelijk of beide feiten aan elkaar gelinkt kunnen worden.

Camerabeelden

“Het onderzoek is ondertussen nog volop bezig”, zegt commissaris Katty De Bruyn. “De camerabeelden van de juwelier zullen nu vergeleken worden met die van het Kruidvat, om te zien of er gelijkenissen zijn”, besluit de commissaris.

Bron: HN/GVA – Bert Foubert
Thierens-Van Wauwe overval BF 01 02 2017
(C) Bert Foubert

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *