Fietsersbond stelt slechte kasseien Kamiel Wauterstraat weer aan de kaak

TEMSE – De maandelijkse actie van de Fietsersbond Temse zette de slechte kasseien van de Kamiel Wautersstraat nog eens in de kijker.
Heel wat fietsers begaan daar een overtreding door op de 70 meter tussen de Akkerstraat en de Oeverstraat het voetpad te gebruiken als fietspad, omdat de kasseien er gevaarlijk bijliggen.
21219917684_d2376764b0_z
Het gemeentebestuur zou iets doen aan de slechte kasseien
32400852685_52b3a463d6_o
De Fietsersbond stelt een alternatief voor: asfalteren met kasseiprint

“Het gemeentebestuur heeft nu toch eindelijk beloofd om iets aan de slechte kasseien te doen”, aldus André Verheyen, voorzitter van de plaatselijke Fietsersbond.

“Als men het ‘rustiek karakter’ van de straat wil behouden, waarom dan niet asfalteren met een kasseiprint”, stelt secretaris Jozef Van Breuseghem. “Het ziet er mooi uit, het is veel goedkoper en vergt veel minder onderhoud dan kasseien. Iedereen zal tevreden zijn, vooral de fietsers.”

De fietsvereniging vraagt ook een betere aanduiding op de rijbaan op het pleinvormig kruispunt tussen de Sint-Jorisstraat en de Kasteeldreef, ter hoogte van de hoofdingang van de site van het zwembad.

“De voorrangsweg, aangeduid met verkeersborden, verloopt van de Sint-Jorisstraat naar de tunnel onder de N16, maar dat is verre van duidelijk aangeduid. Als je de betonbestrating volgt, dan lijkt het alsof die eerder van aan de Sint-Jorisstraat naar de doodlopende Kasteeldreef verloopt”, klinkt het.

Actie Fietsersbond 04 02 2017_2
De Fietsersbond stelde de slechte kasseien in de Kamiel Wautersstraat nog eens aan de kaak.

 

Actie Fietsersbond 04 02 2017
De Fietsersbond wil ook een betere aanduiding van de rijbaan tussen de St-Jorisstraat en de Kasteeldreef

Een gedachte over “Fietsersbond stelt slechte kasseien Kamiel Wauterstraat weer aan de kaak”

  1. Ik rij met een scootmobiel en moet bijna midden op de baan rijden ik moet al stilstaan om om de pinker te gebruiken.hoe durven ze zo ’n stuk straat laten liggen. Ben blij dat jullie dat hebben aan gekaart hebben.3 maal ben ik daar stil gevallen garage mark Clarise is er mee naar de fabriek gereden bel hem gerust op .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *