Onbekenden zetten poortjes van paarden – en koeienweiden open

TIELRODE – Onbekenden hebben de afgelopen twee weken op verschillende plaatsen in Tielrode de poortjes van paarden- en koeienweiden opengezet. Daardoor liepen er donderdagochtend plots twee pony’s rond op de openbare weg. De politie voert een onderzoek.

“We sliepen nog toen iemand kwam aanbellen om te zeggen dat de pony’s op straat rondliepen” (Stephanie Steenssens)

In de groene woon- en landbouwzone langs het klaverblad van de E17 loopt er de jongste dagen iemand rond die dieren liever op straat dan in de wei ziet. Dat vermoeden in elk geval heel wat eigenaars van paarden en koeien uit de Kerkstraat, Molenstraat, Ruisstraat en Schrijnstraat. Ze trokken ondertussen al vijf keer naar de politie om klacht neer te leggen nadat iemand hun omheiningen had opengezet. Dat was donderdagochtend ook het geval aan de wei in de Ruisstraat waar de twee pony’s van Stephanie Steenssens staan. “We sliepen nog toen iemand kwam aanbellen om te zeggen dat de pony’s op straat rondliepen”, vertelt Stephanie. “Toen we naar daar liepen, zagen we de dieren inderdaad vrij rondlopen op de openbare weg. De stroomdraden die de wei afsluiten waren afgepikt en de paal waarmee ze verbonden waren was verdwenen. Dat is niet iets dat een pony zelf kan doen.”

Ook bij andere veehouders uit de buurt werden de afsluitingen weggehaald. Dat was onder meer het geval aan een weiland waar vijf koeien stonden te grazen. Die dieren bleven gelukkig ’thuis’.

Dieren opjagen

Stephanie Steenssens is er zeker van dat een onbekende niet alleen de poorten openzet, maar de dieren ook nog eens opjaagt. “Mijn pony’s zouden nooit uit zichzelf hun wei verlaten”, weet ze. “Een van de twee is daarvoor ook al veel te oud. Iemand moet hen duidelijk verontrust en weggelokt hebben. Ik vraag mij af wie zoiets doet. Paarden die onbeheerd op de openbare weg lopen kunnen altijd voor gevaarlijke situaties zorgen.”

Bij de politie van Temse-Kruibeke neemt men de verschillende meldingen ernstig. “Iemand houdt er zich duidelijk mee bezig om de afsluitingen in de buurt open te zetten”, bevestigt commissaris Katty De Bruyn. “We voeren een onderzoek naar de dader(s), maar we hebben voorlopig nog geen concrete aanwijzingen.”

Bron: HN/GVA – Bert Foubert

ponys_tielrode_2016
Stephanie Steenssens en haar vriend Wannes Nimmegeers bij de 2 pony’s ((C) Bert Foubert)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *