Nieuw sociaal woonproject feestelijk ingehuldigd

Ook de komende jaren staan er nog tal van projecten van Woonanker op stapel
TEMSE/TIELRODE – In de Bettehemstraat in Tielrode werd door Bouwmaatschappij Woonanker een sociaal woningproject met 7 appartementen ingehuldigd. Naast de bewoners van de nieuwe appartementen werden ook de andere sociale huurders uit de Tielroodse dorpskern, – de Gentstraat, St-Jozefstraat en Kaaistraat – uitgenodigd op de officiële opening van het gloednieuwe woonproject. De komende maanden en jaren staan er in groot-Temse nog heel wat sociale woonprojecten van Woonanker op stapel.
20161022_110044_resized
De gevel van het nieuwe project oogt modern

Eigentijds project
“Iets meer dan een jaar geleden stonden hier nog enkele vervallen woningen, die de moeite niet meer waard waren om er mee in renovatie te gaan”, stelt Koen De Clercq, voorzitter van Woonanker. “Dit project is er één dat mij nauw aan het hart ligt. Niet alleen omdat ikzelf een buurtbewoner ben, maar vooral omdat we hier tonen hoe inbreidingsprojecten dienen aangepakt te worden. Ik ben blij dat we blijven doorzetten zijn, om hier een eigentijds project neer te poten, dat beschikt over de nieuwste technieken.”

“De energierekening zal een pak lager liggen dan wat jullie vandaag gewoon zijn”, vertelde De Clercq aan de aanwezige bewoners. “Alle woningen beschikken ook over de meest moderne ventilatietechniek.”

Parkeerplaatsen
Eén van de verwijten die Woonanker kreeg bij de aanvang van het project ging over de weinige parkeergelegenheid.

“Ik passeer hier dagelijks meerdere keren en zoek in deze straat maar eens een project waar er evenveel parkeerplaatsen zijn als woongelegenheden”, oppert de voorzitter. “Bovendien heeft niet iedereen een wagen. Dus de kritiek was volledig onterecht.”

Eén van de nieuwe huurders van een gelijkvloers appartement in de Bettehemstraat zijn Jean Willaert en Julienne Maes.

“We zijn geboren en getogen in Tielrode. Voorheen woonden we aan de Antwerpse Steenweg vlakbij waar nu de nieuwe brouwerij gerealiseerd wordt”, vertelt Julienne “Tot voor kort woonden we als het ware onder de kerktoren, maar al bij al zijn we het hier al goed gewoon. We moeten wel nog enkele kleine aanpassingen doen maar we voelen ons al goed thuis. Het is nu veel makkelijker voor mijn echtgenoot die moeilijk te been is en geen trappen meer kan doen.”

Meer foto’s van de inhuldiging, klik hier

dsc_0410
Julienne en Jean voelen zich al goed thuis in hun nieuwe appartement

Voor een overzicht van de komende projecten van Woonanker, klik hieronder

Nieuwe woonprojecten
De komende maanden en jaren zullen er in groot-Temse nog tal van sociale woonprojecten gerealiseerd worden door Woonanker.

“In Temse hebben we meer dan tien procent sociale woningen. Om toch nog projecten gefinancierd te zien, dient de gemeente Temse een convenant af te sluiten met Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW)”, weet Koen De Clercq. “We hebben er één lopen tot einde van dit jaar en er is de intentie geuit om dit ook op te maken voor de periode 2017-2019.

Steendorp
Naast de opening van dit project, zijn we gestart aan 10 woongelegenheden in de Europalaan in Steendorp, 5 koopwoningen en 15 huurappartementen in de Doornwijk in Temse.
Nog in Steendorp werken we aan zowel een project op de hoek van de Kapelstraat met de Kerkhofstraat en assistentiewoningen aan het rustoord Blauwhof.
Tielrode
In Tielrode voorzien we een gemengd koop- en huurproject in de Roomakker (nabij de kleiputten). Er is een overeenkomst met projectontwikkelaar Matexi voor de verwerving van de gronden.

Onderzoek naar de mogelijkheden naar een gemengd project van 17 woningen beneden in de Bettehemstraat in Tielrode is volop lopende.
Een appartementsgebouw met 9 woongelegenheden aan Huis Ten Halve, rechtover het Waesmeer zal grondig gerenoveerd worden met ingang vanaf maart 2017.

In Tielrode staan we ook vergevorderd om in de loop van 2017 van start te gaan met het project ‘De Brabander’ recht tegenover ‘Huize Vincent’. Daar zullen een mix van ouderenwoningen, assistentiewoningen en doelgroepwoningen gerealiseerd worden, 49 in totaal.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *